Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Alegeri locale 2020 Probleme pentru USR Iași: Candidatura traseistului Marius Bodea, invalidată de Comisia de Integritate. „Principala boală a clasei politice e că se crede deasupra legii”

Probleme pentru USR Iași: Candidatura traseistului Marius Bodea, invalidată de Comisia de Integritate. „Principala boală a clasei politice e că se crede deasupra legii”

Un articol de: Traian Avarvarei - 05 Oct 2020, 22:48
Probleme pentru USR Iași: Candidatura traseistului Marius Bodea, invalidată de Comisia de Integritate. „Principala boală a clasei politice e că se crede deasupra legii” Foto: psnews.ro Alegeri locale 2020

Candidatura fostului liberal Marius Bodea la alegerile locale din Iași din partea USR-PLUS a fost invalidată de către Comisia de Integritate Națională a Alianței (CINA), în urma unui demers făcut de avocatul Mihai Lupu, membru al Uniunii. 

Lupu a insistat că Marius Bodea, Răzvan Timofciuc și Etienne Ignat au ajuns ilegal pe listele USR-PLUS. La sesizarea sa, Comisia de Integritate Națională a Alianței a stabilit că USR - PLUS Iași a încălcat statutul când i-a primit pe cei trei traseiști pe listele pentru Consiliul Local și Consiliul Județean Iași.

„Disprețul pentru lege, în cazul de față regulamentul de integritate. Marius Bodea, Răzvan Timofciuc și Etienne Ignat au ajuns ilegal pe listele USR-PLUS, fiind invalidați de Comisia de Integritate, organul jurisdicțional al Alianței USR-PLUS. Au zis ei că i-au validat Birourile Reunite. Eu n-am văzut nicio hotărâre a acestui birou. Oricum, chiar dacă ar exista, e ca și cum guvernul ar încălca o hotărâre judecătorescă. Or, principala boală a clasei politice este să se creadă deasupra legii”, a declarat Mihai Lupu, citat de ziarulevenimentul.ro.

În acest caz, organele abilitate ar trebui să se autosesizeze și să anuleze prezența acestora pe listele pentru Consiliul Local și Consiliul Județean. 

Mihai Lupu a mai susținut că pe Cosette Chichirău și pe Marius Bodea îi interesează alegerile parlamentare, nicidecum problemele ieșenilor.

„Până duminică (27 septembrie 2020), nu mai puteau de grija ieșenilor, făceau curățenie în primărie și în consiliul județean. Când n-au câștigat cât ar fi vrut, nu mai vor în Iași, că-i mai greu și remunerația, după buget. Mai departe, nonșalanța în a-și apropia munca altora fără a o recunoaște. Cosette Chichirău a celor de la Pentru Iași, care au făcut-o deputat când abia aterizase în Iași, iar Marius Bodea a unei asociații care frământa de ceva vreme problemele culturii ieșene, fără a aminti că nu-s ideile dumnealui. Mare parte dintre ele erau ale lui Dan Lungu, care, cel mai probabil, va pierde competiția internă în fața lui Marius Bodea, pentru că amândoi candidează pentru o poziție la Senat”, a mai acuzat Mihai Lupu.
 

Citeşte mai multe despre:   USR-PLUS,   Marius Bodea,   Cosette Chichirau,   Mihai Lupu,   candidatura invalidata