Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Alegeri locale 2020 Vergil Chițac, plângere la BEC pe numele lui Decebal Făgădău. Printre altele, candidatul PNL cere obligarea primarului PSD să înceteze de îndată a mai folosi logo-ul Primăriei Constanța drept însemn electoral

Vergil Chițac, plângere la BEC pe numele lui Decebal Făgădău. Printre altele, candidatul PNL cere obligarea primarului PSD să înceteze de îndată a mai folosi logo-ul Primăriei Constanța drept însemn electoral

Un articol de: Ramona Zaharia - 07 Sep 2020, 14:55
Vergil Chițac, plângere la BEC pe numele lui Decebal Făgădău. Printre altele, candidatul PNL cere obligarea primarului PSD să înceteze de îndată a mai folosi logo-ul Primăriei Constanța drept însemn electoral Foto: Vergil Chițac / Facebook Alegeri locale 2020

Vergil Chițac, candidatul PNL la Primăria Constanța, a formulat o plângere la Biroul Electoral de Circumscripție Municipală Constanța, prin care reclamă încălcarea dispozițiilor legale de către Decebal Făgădău, primarul în exercițiu și candidatul PSD pentru un nou mandat. 

Potrivit plângerii cu privire la încălcarea dispozițiilor art. 65 alin. 3 din Legea nr. 115/2015 de către candidatul Decebal Făgădău, candidatul liberal Vergil Chițac solicită: 

  1. Obligarea candidatului Decebal Făgădău să înceteze de îndată a mai folosi în campania electorală drept simbol / însemn / semn electoral a logo-ului aparținând Primăriei Constanța;
     
  2. Obligarea candidatului Decebal Făgădău la încetarea folosirii site-ului myCT.ro în scop de propagandă electorală;
     
  3. Obligarea candidatului Decebal Făgădău la eliminarea de pe pagina de Facebook „Decebal Făgădău” a mențiunii „pagina oficială a primarului municipiului Constanța”.

„În fapt, candidatul la funcția de primar al municipiului Constanța din partea Partidului Social Democrat, dl Decebal Făgădău, utilizează ilegal drept semn electoral logo-ul municipiului Constanța / Primăria Constanța constând în simbolul expus mai sus (denumit în continuare CT red). Logo-ul respectiv a fost lansat oficial de Primăria Constanța la data de 21.05.2020 odată cu site-ul myCT.ro, acesta din urmă fiind destinat informării cetățenilor cu privire la lucrările edilitare și de interes public, evenimentele culturale, proiectele „importante” derulate în municipiul Constanța”, se arată, printre altele, în plângerea formulată de Vergil Chițac.

El susține că, după „cum se observă în fotografiile anexate, în timpul campaniei electorale candidatul Decebal Făgădău a renunțat la folosirea semnului electoral al partidului din partea căruia candidează, înregistrat prin Hotărârea nr. 10/2020 (poziția nr. 14) a Biroului electoral central, folosind exclusiv logo-ul CT red, fapt de natură a induce în eroare și a produce confuzie în rândul alegătorilor”.

„Acțiunea pare a fi una premeditată dacă avem în vedere că autobuzele RATC Constanța au fost inscripționate cu logo-ul CT red, la fel și autovehiculele aparținând Confort Urban Srl, pe pubelele de gunoi distribuite gratuit de Primăria Constanța apare același logo CT red, la fel și pe diferite alte materiale promoționale distribuite de Primăria Constanța”, se mai arată în aceeași plângere.

 

Citeşte mai multe despre:   Vergil Chitac,   Decebal Făgădău