Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Alegeri locale 2020 Viceprimarul comunei Deveselul, după rezultatul alegerilor: „Și eu l-am votat pe primarul mort. Nu mi se pare absolut deloc bizar”

Viceprimarul comunei Deveselul, după rezultatul alegerilor: „Și eu l-am votat pe primarul mort. Nu mi se pare absolut deloc bizar”

Un articol de: Maria Zărnescu - 28 Sep 2020, 12:39
Viceprimarul comunei Deveselul, după rezultatul alegerilor: „Și eu l-am votat pe primarul mort. Nu mi se pare absolut deloc bizar” Alegeri locale 2020

Nicolae Dobre este viceprimarul comunei Deveselul, localitate în care primar a ieșit, după scurtinul din 27 septembrie, un candidat care a decedat cu 10 zile înainte de alegeri. Dobre a oferit o serie de declarații, afirmând că nu consiferă deloc bizar faptul că au votat un primar mort.

„A rămas pe buletinul de vot și avea dreptul de a fi ales. E o situație legală. Oamenii au înțeles-o. Prin acest vot, dau dreptul și PSD-ului de a pune un candidat la alegeri. Nu mi se pare absolut deloc bizară această situație. Asta e realitatea. Exact cum un om are dreptul la vot, așa și altul are dreptul la a fi votat. Când alegerea va trebui să fie validată, se constată decesul, Consiliul Local constituit alege un viceprimar care preia atribuțiile primarului până la data stabilirii de noi alegeri”, a declarat el pentru Digi24, explicând situația din Deveselul.

Todoată, viceprimarul din localitate a povestit că și el l-a votat pe defunct și că faptul că a fost ales de 1025 de oameni din 1.600 ar trebui să însemne ceva:

„Bineînțeles. Din 1.600 l-au votat 1.057. Nu e un lucru de gândit? Nu e ceva din care reiese că omul asta a făcut foarte multe, și-a sacrificat totul începând de la sănătate, familie, cunoștințe pentru a crea ceva?

Oamenii văzând candidații care sunt, văzând că PSD nu are reprezentant la alegeri, au considerat că este dreptul lor de alege un alt candidat prin acest vot dându-i posibilitatea de a se înscrie. Nimeni din ceilalți candidați nu a primit încrederea electoratului. Asta e realitatea. Lumea nu a avut încredere în ceilalți doi concurenți au considerat că și PSD trebuie să vină cu un concurent”, a declarat viceprimarul din Deveselul, Nicolae Dobre, pentru sursa citată mai sus.

Citeşte mai multe despre:   deveselu,   alegeri locale 2020