Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Alegeri locale 2020 Virgil Musta: Riscul de infectare în magazin este mai mare decât la secția de vot

Virgil Musta: Riscul de infectare în magazin este mai mare decât la secția de vot

Un articol de: Catinca Giosanu - 26 Sep 2020, 17:39
Virgil Musta: Riscul de infectare în magazin este mai mare decât la secția de vot Sursa Foto: Facebook Alegeri locale 2020

Doctorul Virgil Musta, șeful Secției de de Boli Infecțioase a Spitalului „Victor Babeş” din Timişoara, este de părere că persoanele care merg duminică la vot se expun unui risc de infectare mai mic decât în cazul în care ar merge la cumpărături într-un magazin.

 

 

”Sursa de infecție este acolo unde ne întâlnim cu grupuri fără să respectăm distanțarea socială și fără să purtăm mască”
 

 

Specialistul susține că în situația în care secțiile de votare vor respecta cu strictețe regulile care se aplică în spațiile închise în contextul crizei sanitare declanșată de noul coronavirus de tip SARS-CoV-2.

”Foarte probabil că numărul de persoane care sunt în magazin este mai mare decât numărul celor din sala de votare. Și acolo punem mâna pe tot felul de obiecte despre care nu știm dacă sunt contaminate. Eu cred că riscul de contaminare în magazin este mai mare decât la secția de vot”, a declarat medicul Virgil Musta, conform Europafm.ro.

”Nu magazinele reprezintă sursa de infecție, ci sursa de infecție este acolo unde ne întâlnim cu grupuri fără să respectăm distanțarea socială și fără să purtăm mască”, a mai spus medicul infecționist.

De asemenea, medicul a mai transmis populației, printr-o postare pe rețeaua de socializare Facebook, că panica nu este o variantă pentru această perioadă de criză.

”Am trecut împreună prin tot felul de încercări în aceste luni, vor veni şi altele şi am încercat să învăţăm împreună cum să le tratăm şi cum să le depăşim”, a concluzionat șeful Secției de de Boli Infecțioase a Spitalului „Victor Babeş” din Timişoara.DURERE IMENSĂ pentru Liviu Dragnea! CE a făcut Irina Tănase chiar de ziua lui

 

 

Cu sau fără mască la secția de votare?

 

 

A mai rămas o singură zi până la alegerile locale 2020, când românii vor merge la vot pentru a alege noii consilieri locali. 

Reamintim faptul că cei care doresc să voteze la alegerile locale de anul acesta, din septembrie, vor putea să o facă doar în localitatea trecută în buletin (fie cea de domiciliu, fie de reședință). În plus, oamenii pot să vadă la ce secție de votare sunt arondați consultând site-ul oficial al Registrului Electoral.

Alegătorii ce doresc să voteze la alegerile locale din septembrie vor trebui să o facă în localitatea trecută în buletin, adică fie cea de domiciliu, fie cea de reședință, respectând totodată măsurile de restricție impuse de autorități în vederea limitării răspândirii noul coroavirus de tip SARS-CoV-2. Mai mult, persoanele interesate pot afla și secția exactă de votare la care sunt arondați, consultând datele puse la dispoziție de Autoritatea Electorală Permanentă. 

În acest an, votul va fi diferit față de anii trecuți, din cauza pandemiei declanșată de noul coronavirus de tip SARS-CoV-2. Toate secțiile de votare vor fi dotate cu măști de protecție și materiale dezinfectante pentru membrii secțiilor și votanți. 

Prin urmare, fiecare dintre cei care se vor prezenta la vot în data de 27 septembrie, în contextul alegerilor locale 2020, vor fi obligați să își curețe și dezinfecteze mâinile înainte de intrarea în sediul secției de votare, precum și să poarte mască de protecție pentru a combate îmbolnăvirea cu virusul ucigaș.

Măsura este cuprinsă într-o hotărâre de guvern, care, pe lângă măsurile obișnuite legate de organizarea alegerilor (ordine publică, transportul și paza materialelor de vot etc.), stabilește și ce trebuie făcut pentru a împiedica răspândirea virusului SARS-CoV-2 odată cu procesul de vot.

Citeşte mai multe despre:   coronavirus,   alegeri locale 2020