Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Alegeri parlamentare 2020 14.572 de plicuri cu buletinele de vot ale românilor din străinătate au fost înregistrate până la ora 14.30, anunță Autoritatea Electorală Permanentă

14.572 de plicuri cu buletinele de vot ale românilor din străinătate au fost înregistrate până la ora 14.30, anunță Autoritatea Electorală Permanentă

Un articol de: Maria Zărnescu - 03 Dec 2020, 18:15
14.572 de plicuri cu buletinele de vot ale românilor din străinătate au fost înregistrate până la ora 14.30, anunță Autoritatea Electorală Permanentă Alegeri parlamentare 2020

Până joi, ora 14.30 a fost înregistrată primirea a 14.572 de plicuri exterioare, ce conțin buletinele de vot ale cetățenilor români din diaspora, după cum informează Autoritatea Electorală Permanentă.

 

Votul în plic la alegerile parlamentare din 2020

 

Din numărul total de plicuri primite, 3.948 au fost înregistrate la Biroul electoral pentru votul prin corespondență nr. 1, 5.239 au ajuns la Biroul electoral pentru votul prin corespondență nr. 2 și 4.699 au sosit la Biroul electoral pentru votul prin corespondență nr. 3, București, iar 686  au fost depuse la reprezentanțele diplomatice.

Totodată, Autoritatea Electorală Permanentă avertizează că, potrivit legislației în vigoare, plicul exterior ce conține buletinele de vot și certificatul de alegător trebuie să ajungă la biroul electoral pentru votul prin corespondență până astăzi, 3 decembrie 2020, ora 23:59. Alternativ, alegătorii pot depune plicul exterior la orice misiune diplomatică sau oficiu consular, cu respectarea termenului-limită.

Cetățenii care și-au exprimat opțiunea de a vota prin corespondență vor primi un e-mail de confirmare în cazul în care plicul a ajuns la termen la biroul electoral pentru votul prin corespondență sau la misiunile diplomatice și oficiile consulare.

Dacă plicul exterior nu a sosit până la data de 3 decembrie, ora 23:59, la destinațiile indicate mai sus, alegătorii vor primi un e-mail de informare, cu mențiunea că se vor putea deplasa la cea mai apropiată secție de votare din țara de reședință sau de domiciliu, pentru a-și exercita dreptul de vot, se menționează în comunicatul AEP.

Citeşte mai multe despre:   Autoritatea Electorala Permanenta