Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Alegeri parlamentare 2020 Alegeri parlamentare 2020. AEP a primit 2.141 de plicuri exterioare care conțin buletinele de vot ale alegătorilor români din străinătate

Alegeri parlamentare 2020. AEP a primit 2.141 de plicuri exterioare care conțin buletinele de vot ale alegătorilor români din străinătate

Un articol de: Traian Avarvarei - 25 Noi 2020, 18:01
Alegeri parlamentare 2020. AEP a primit 2.141 de plicuri exterioare care conțin buletinele de vot ale alegătorilor români din străinătate Alegeri parlamentare 2020

Autoritatea Electorală Permanentă anunţă că, până miercuri, a fost înregistrată primirea a 2.141 de plicuri exterioare care conţin buletinele de vot ale alegătorilor români din străinătate.

 

AEP a primit 2.141 de plicuri exterioare care conțin buletinele de vot ale românilor din Diaspora

 

 

„Autoritatea Electorală Permanentă (AEP) informează că, până la data de 25 noiembrie 2020, a fost înregistrată primirea a 2141 de plicuri exterioare care conțin buletinele de vot ale alegătorilor români din străinătate. Precizăm că, din numărul total de plicuri înregistrate, 960 sunt din Spania, 279 din Germania, 216 din Danemarca, 171 din Moldova, 125 din Olanda, 85 din Luxemburg, 80 din Marea Britanie, 76 din Ungaria, 72 din Italia, 49 din Grecia, 13 din Slovacia, 10 din Polonia, 2 din Serbia, 1 din Bulgaria, 1 din Suedia, 1 din Turcia”, transmite AEP.

Potrivit sursei citate, instrucțiunile privind exercitarea dreptului de vot prin corespondență la alegerile pentru Senat și Camera Deputaților din anul 2020 se găsesc atât în interiorul plicului, cât și pe site-ul votstrainatate.ro.

Alegeri parlamentare 2020 in Diaspora

 

 

 A stat în casă cu un coif vechi de 2500 ani, găsit în Siret. Apoi, mascaţii i-au bătut la uşă şi i-au spus ce e coiful, de fapt. A "îngheţat" !

Tehnica votării prin corespondență pas cu pas

 

 

Cum votezi prin corespondenta

"Atragem atenția că, potrivit legislației în vigoare, plicul exterior ce conține buletinele de vot și certificatul de alegător trebuie să ajungă la biroul electoral pentru votul prin corespondență, la misiunea diplomatică sau la oficiul consular, după caz, până la data de 3 decembrie 2020. Având în vedere contextul internațional generat de pandemia de COVID-19, inclusiv frecvența redusă a curselor de transport, pentru o mai bună informare asupra timpilor de circulație a plicului ce urmează a fi returnat către România/reprezentanța diplomatică sau consulară, vă rugăm să consultați site-urile administrațiilor poștale naționale din țara în care vă aflați sau să solicitați aceste informații direct de la un oficiu poștal. Lista paginilor organizațiilor poștale din întreaga lume poate fi accesată aici: https://www.upu.int/en/Universal-Postal-Union/About-UPU/Member-Countries”, se menționează în comunicatul AEP.

Citeşte mai multe despre:   alegeri parlamentare 2020,   AEP,   buletin de vot