Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Alegeri parlamentare 2020 ALEGERI PARLAMENTARE | AEP: Sunt puțin peste 18 milioane de cetățeni cu drept de vot înscriși în Registrul electoral, la data de 2 decembrie

ALEGERI PARLAMENTARE | AEP: Sunt puțin peste 18 milioane de cetățeni cu drept de vot înscriși în Registrul electoral, la data de 2 decembrie

Un articol de: Mirela Ionela Achim - 02 Dec 2020, 20:47
ALEGERI PARLAMENTARE | AEP: Sunt puțin peste 18 milioane de cetățeni cu drept de vot înscriși în Registrul electoral, la data de 2 decembrie Foto: Inquam Photos / Octav Ganea Alegeri parlamentare 2020

Autoritatea Electorală Permanentă (AEP) a transmis că numărul total de cetățeni cu drept de vot la alegerile parlamentare din 6 decembrie, înscriși în Registrul electoral la data de 2 decembrie, este de 18.191.396. 

19.604 au dreptul de vot interzis.

În Diaspora, 35.808 de români au optat pentru votul prin corespindență și 3.078 pentru votul la secție, prin înregistrarea pe site-ul votstrainatate.ro.

 

AEP, despre numărul cetățenilor cu drept de vot înscriși în Registrul electoral

 

Într-un comunicat, AEP precizează că, în perioada electorală, Registrul electoral a fost actualizat atât prin importuri de date de la Direcția pentru Evidența Persoanelor și Administrarea Bazelor de Date și de la Direcția Generală de Pașapoarte, cât și prin radieri ale persoanelor efectuate de către primări.

Din aceste operațiuni a rezultat că, la 2 decembrie, numărul total de alegători valabil pentru alegerea Senatului și a Camerei Deputaților, în data de 6 decembrie, este de 18.191.396.

19.604 au dreptul de vot interzis.

Numărul de români cu domiciliul în străinătate care figurează cu drept de vot la aceste alegeri parlamentare este de 740.367.Au găsit, lângă Mangalia, o peşteră veche de 5,5 milioane ani. A venit NASA! Au descoperit în ea ceva şoc! Au mai văzut asta doar pe Marte

35.808 de români din Diaspora au optat pentru votul prin corespondență, prin înregistrarea pe site-ul votstrainatate.ro. Pentru votul la secția de votare, prin înregistrarea pe același site, au optat 3.078.

„Precizăm că alegătorii care au domiciliul în România și care au optat să voteze în străinătate, atât pentru votul prin corespondență, cât și pentru votul la o secție de votare, în număr de 34.192, au fost radiați din listele electorale permanente din România pentru acest scrutin”, a mai transmis Autoritatea.

Citeşte mai multe despre:   AEP,   alegatori,   alegeri parlamentare,   români cu drept de vot,   Registrul electoral