Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Alegeri parlamentare 2020 Cetățenii români vor face excepție de la măsurile restrictive din Turcia, în zilele de vot pentru alegerile parlamentare din 2020

Cetățenii români vor face excepție de la măsurile restrictive din Turcia, în zilele de vot pentru alegerile parlamentare din 2020

Un articol de: Maria Zărnescu - 05 Dec 2020, 22:31
Cetățenii români vor face excepție de la măsurile restrictive din Turcia, în zilele de vot pentru alegerile parlamentare din 2020 FOTO: Pixabay.com Alegeri parlamentare 2020

În cursul zilelor de sâmbătă, 5 decembrie și duminică, 6 decembrie, cetățenii români din Turcia, care doresc să își exprime dreptul la vot în secțiile special amenzanate în orașele din Turcia, vor fi exceptați de la măsurile restrictive de circulație, informează Ambasada României la Ankara.

„Urmare demersurilor Ambasadei României la Ankara, autoritățile turce informează că cetățenii români care vor să își exprime intenția de vot, pentru alegerile parlamentare, în secțiile de vot organizate la misiunile diplomatice şi consulare ale Romaniei din Republica Turcia, sunt exonerați de la măsura interdicției de deplasare, pentru zilele de 5 şi 6 decembrie 2020”, a anunțat Ambasada României la Ankara, într-o postare pe Facebook.

 

Actele necesare în cazul unui control

 

În caz de control, cetățăenii români se pot legitima cu paşaportul românesc şi vor declara că se deplasează la cea mai apropiată secţie de votare şi înapoi la domiciliu, pe drumul cel mai scurt, precizează Consulatul general al României la Istanbul, unde sunt organizate două secţii de votare, din totalul de patru amenajate în Turcia, celelalte două fiind la Ankara şi Izmir, notează Agerpres.

Pe fondul creșterii numărului de cazuri de COVID-19, Turcia a introdus restricții de circulație în timpul zilelor de weekend. Totodată, măsurile restrictive de deplasare sunt valabile și pe timpul nopții, în restul săptămânii.

În timpul săptămânii, cetățenii nu au voie să se deplaseze între orele 21.00 și 05.00, iar începând de vineri ora 21.00 și până în zilele de luni ora 05.00 nici pe timpul zilei fără un motiv întemeiat.

 

Urmare demersurilor Ambasadei României la Ankara, autoritățile turce informează că cetățenii români care vor să...A stat în casă cu un coif vechi de 2500 ani, găsit în Siret. Apoi, mascaţii i-au bătut la uşă şi i-au spus ce e coiful, de fapt. A "îngheţat" !

Publicată de Ambasada Romaniei in Turcia (Embassy of Romania to Turkey) pe Marţi, 1 decembrie 2020
Citeşte mai multe despre:   alegeri parlamentare 2020,   vot Diaspora