Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Alegeri parlamentare 2020 Cum vor putea vota la alegerile parlamentare cei 35.000 de bucureșteni aflați în carantină sau izolare: Precizările lui Nicușor Dan

Cum vor putea vota la alegerile parlamentare cei 35.000 de bucureșteni aflați în carantină sau izolare: Precizările lui Nicușor Dan

Un articol de: Elena Stanciu - 04 Dec 2020, 19:36
Cum vor putea vota la alegerile parlamentare cei 35.000 de bucureșteni aflați în carantină sau izolare: Precizările lui Nicușor Dan Foto: Nicușor Dan / Facebook Alegeri parlamentare 2020

Primarul general al Capitalei, Nicușor Dan, a făcut vineri o serie de precizări cu privire la modul în care bucureștenii aflați în carantină sau izolare vor putea vota, duminică, la alegerile parlamentare. Aproximativ 35.000 de persoane din Capitală se află într-o astfel de situație.

 

Primarul Capitalei, precizări despre modul în care pot vota bucureștenii aflați în carantină sau izolare 

 

Într-o postare pe Facebook, Nicușor Dan a explicat cum pot depune aceste persoane o solicitare pentru a viota prin intermediul urnei mobile.

”Dacă sunteți carantinați sau izolați, puteți cere urnă mobilă astăzi sau mâine, astfel:

Fie în cursul zilei de ASTĂZI (vineri) la Biroul Electoral Municipal sau la Oficiile Electorale ale sectoarelor, prin e-mail, fax sau depunere fizică prin intermediul unei alte persoane.

Fie în cursul zilei de MÂINE (sâmbătă), doar între orele 18 și 20, doar la secția de vot și prin depunere fizică prin intermediul unei alte persoane. Trebuie să depuneți o cerere și dovada de carantinare sau de izolare.

În cerere se menționează: "Subsemnatul/a ..., cu domiciliul ..., adresa de carantinare / izolare ..., CNP ..., solicit urnă mobilă pentru alegerile parlamentare din 6 decembrie 2020. Atașez dovada de carantinare/ izolare", și eventual Secția de vot apreciată ca fiind cea mai apropiată”, a precizat Nicușor Dan.

Cum vor putea vota la alegerile parlamentare cei 35.000 de bucureșteni aflați în carantină sau izolare: Precizările lui Nicușor DanA stat în casă cu un coif vechi de 2500 ani, găsit în Siret. Apoi, mascaţii i-au bătut la uşă şi i-au spus ce e coiful, de fapt. A "îngheţat" !

 

Ludovic Orban: În ziua alegerilor, în localitățile carantinate, cetățenii se vor putea deplasa să își exercite dreptul de vot liber, fără declarație pe propria răspundere 

 

Despre exercitarea dreptului la vot de către persoanele aflate în localități carantinate sau cei plasați în carantină sau izolare printr-o decizie a DSP a vorbit și premierul Ludovic Orban. Acesta a precizat că locuitorii zonelor aflate în carantină pe 6 decembrie vor putea merge la urne fără a-și justifica deplasarea cu ajutorul unei declarațiii pe propria răspundere.

„În ziua alegerilor, în localitățile carantinate – trebuie făcută o diferență între localitate carantinată și persoane care se află prin decizii în carantină – cetățenii se vor putea deplasa să își exercite dreptul de vot liber, fără niciun fel de restricție și fără să trebuiască să dea o declarație că se duc la vot. Se știe că este ziua votului și e normală deplasarea cetățenilor până la secțiile de votare pentru a-și exercita dreptul de vot”, a explicat Ludovic Orban.

Pe de altă parte, șeful Guvernului a atras atenția asupra faptului că românii aflați în carantinî sau izolare nu trebuie să părăseacă locuințele în care se află, ci trebuie să solicite urmna mobilă pentru a vota.

”Să nu se înțeleagă că cei care sunt carantinați pot să se ducă să voteze. Cei care sunt carantinați ca urmare a unei decizii a Direcției de Sănătate Publică trebuie să stea la domiciliu sau în locația de carantină. Ei își vor putea exercita dreptul la vot solicitând urna mobilă”, a mai spus Ludovic Orban.

 

Citeşte mai multe despre:   Nicusor Dan