Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Alegeri parlamentare 2020 Filosoful Mihai Șora, după rezultatele alegerilor parlamentare: „Unii dintre oameni pricep mai greu legătura cauză-efect. Urmează încă patru ani de școală, cu lecții la seral”

Filosoful Mihai Șora, după rezultatele alegerilor parlamentare: „Unii dintre oameni pricep mai greu legătura cauză-efect. Urmează încă patru ani de școală, cu lecții la seral”

Un articol de: Andrei Ștefan - 07 Dec 2020, 11:25
Filosoful Mihai Șora, după rezultatele alegerilor parlamentare: „Unii dintre oameni pricep mai greu legătura cauză-efect. Urmează încă patru ani de școală, cu lecții la seral” Alegeri parlamentare 2020

Filozoful Mihai Șora a comentat rezultatele alegerilor parlamentare de duminică, declarând că „urmează încă patru ani de școală, cu lecții la seral”.

 

Filosoful Mihai Șora, după afișarea rezultatelor alegerilor parlamentare

 

De asemenea, acesta a răspuns mesajului unui tânăr, care a anunțat pe Facebook că este dezamăgit de rezultate și nu va mai vota.

„Tânăr nervos, la 40 de ani: E ultima oară când mai votez!“, scrie în mesajul tânărului.

Șora îi răspunde, rugându-l să nu se grăbească deoarece democrația nu se construiește pe lașități, retrageri, spaime ori somații.

„Dragul meu, deși aș avea motive (temporale) întemeiate, nu m-aș grăbi să spun o asemenea enormitate. Democrația nu se construiește pe lașități, retrageri, spaime ori somații. Iar România nu e o țară pierdută undeva, în eter… Doar că unii dintre oamenii ei pricep mai greu legătura cauză-efect. Nu ne rămâne decât să-i învățăm ce am învățat noi înșine de-a lungul istoriei. Poporul român nu e mai leneș ori mai nevolnic decât alte popoare. Urmează încă patru ani de școală, cu lecții la seral”, i-a transmis Mihai Șora tânărului dezamăgit de rezultatul alegerilor parlamentare.

 

Mihai Șora a votat la 104 ani

 Au adoptat un băiat de 14 ani, dar, când l-au controlat, au aflat cu ce monstru trăiau în casă. Era, de fapt...

Filosoful Mihai Șora, în vârstă de 104 ani, a votat dis-de-dimineață și i-a îndemant pe români să facă la fel, susținând că nu există nicio scuză pentru a nu își exercita acest drept. 

„Am votat. Cu încredere și speranță, cu gândul la țara mea și la viitorul oamenilor ei...Am constat că, de data aceasta, rotocolul cu „VOTAT“ stă cocoțat cu susul în jos, făcând notă discordantă printre toate celelalte. Ceea ce nu poate fi decât un semn bun, dacă ne gândim cum au mers lucrurile în țara noastră până astăzi.

Răcit-cobză sau cu un picior scrântit (#metoo), pe bicicletă ori patine cu rotile, în zori de zi ori la amiază, dacă ai 18 ani sau 100+, mergi la vot, om bun. Fă-ți această bucurie-datorie acum, ca să nu ai a ieși pe străzi, în toiul iernii, să protestezi împotriva nelegiuirilor unor politicieni pe care nu i-ai ales tu", este mesajul transmis de filosof la ieșirea de la urne.

 

Rezultatele parțiale oficiale BEC alegeri parlamentare 2020

 

Biroul Electoral Central a anunțat, luni dimineață, noi date parțiale oficiale cu privire la alegerile parlamentare din 6 decembrie. PSD se află pe primul loc, cu peste 29%, urmat de PNL, cu aproape 25%, Alianța USR-PLUS, cu aproximativ 15% și AUR, cu peste 8%. 

Senat:

PSD - 29,83%

PNL - 24,66%

USR-PLUS - 15,44%

AUR - 8,65%

UDMR - 7,57%

PMP - 4,77%

Pro România - 4,27%

PER - 1,25%

 

Camera Deputaților:

PSD - 29,39%

PNL- 24,24%

USR PLUS - 15,4%

UDMR – 7,42%

AUR - 8,26%

PMP - 4,69%

Pro România - 4,29%

PER - 1,9%

Citeşte mai multe despre:   Mihai Sora ,   Rezultate alegeri Romania