Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Alegeri parlamentare 2020 Ioana Constantin: PMP vrea ca Avocatul Poporului să fie ales direct de români, nu de o majoritate politică de conjunctură (VIDEO)

Ioana Constantin: PMP vrea ca Avocatul Poporului să fie ales direct de români, nu de o majoritate politică de conjunctură (VIDEO)

Un articol de: Elena Stanciu - 01 Noi 2020, 23:10
Ioana Constantin: PMP vrea ca Avocatul Poporului să fie ales direct de români, nu de o majoritate politică de conjunctură (VIDEO) Alegeri parlamentare 2020

Ioana Constantin, secratarul general adjunct al PMP, a declarat duminică seară în cadrul emisiunii ”Dosar de politician”, că partidul din care face parte își dorește ca Avocatul Poporului să fie ales direct de către cetățeni, și nu în urma unor negocieri politice. Aceste precizări vin în contextul în care premierul Ludovic Orban a declarat, sâmbătă, că alegerile parlamentare trebuie să aibă loc pe 6 decembrie dacă românii și doresc ca persoane precum Renate Weber, actual Avocat al Poporului, sau Florin Iordache să nu se mai afle în fruntea unor instituții ale statului.

 

Ioana Constantin, despre Avocatul Poporului: Să fie ales direct de cetățeni

 

Avocatul Poporului ar trebui ales de popor, de cetățeni. PMP are o astfel de inițiativă, noi vrem a Avocatul Poporului să fie ales direct de români, nu de o majoritate de conjunctură, la un moment dat, în Parlamentul României. Să fie ales direct de cetățeni, așa cum alegem și primarul, cum alegem și președintele, pentru că e reprezentantul cetățenilor. Ce legitimitate are, în raport cu cetățenii, dacă este ales în baza unei negocieri politice, în funcție de ce majoritate există. Mereu ne aflăm în situația asta. I-am reproșat domnului Ciorbea, pe bună dreptate, că foarte rar a intervenit pe chestiuni care interesau oamenii. Acum o avem pe doamna Renate Weber care e foarte puțin interesată de problemele reale din societate. Și atunci înseamnă că acești oameni sunt acolo ca să servească interesele unor politicieni, unor partide politice și nu interesele directe ale cetățenilor”, a spus Ioana Constantin.

Totodată, aceasta a susținut că a merge la vot nu este mai periculos decât a merge la cumpărături în actualul context epidemiologic și a dat exemplele altor state care au organizat alegeri în plină pandemie de coronavirus.

„Vineri intrăm în campanie. Campania se va face mai mult pe internet, fiecare partid cum reușește să-și ducă mesajele. Pe 6 decembrie avem alegeri, trebuie să avem alegeri. Riscul (de contaminare cu coronavirus – n.r.) există și dacă mergem la mall și dacă mergem la supermarket. America are alegeri, Republica Moldova a avut astăzi alegeri, Franța a avut alegeri în martie și a avut două tururi de scrutin pentru alegerea primarilor. Nu suntem primul stat care are această îndârjire de a face alegeri. E o chestiune care ține de democrație, iar noi, astăzi, în Parlamentul României, avem o majoritate, nimeni nu mai știe exact care e aceea de conjunctură”, a mai declarat Ioana Constantin.

Video will appear shortly. Please disable your ad blocker if you have one.

 Au divorţat imediat după ce ea i-a trimis poza asta pe Whatsapp! Are ochi de detectiv cine vede de ce

Ludovic Orban: Dacă nu facem alegeri, Renate Weber o să rămână în fruntea Avocatului Poporului

 

La rândul său, premierul Ludovic Orban a spus că dacă regulile de protecție sanitară vor fi respectate, nu există un risc suplimentar de răspândire a coronavirusului nici în timpul campaniei electorale și nici în ziua votului.

”Din punctul meu de vedere, derularea campaniei electorale nu prezintă niciun risc suplimentar pentru răspândirea virusului. În cazul în care candidații și echipele de campanie respectă regulile, nu există niciun fel de risc pentru a crește răspândirea virusului. De asemenea, modul în care organizăm ziua votului este de așa natură încât omul se poate duce în siguranță la vot. (...) 

Este nevoie de alegeri parlamentare. Îi îndemn pe oameni să-și mai pună întrebarea dacă o mai vor pe Renate Weber în fruntea Avocatului Poporului. Dacă nu facem alegeri, Renate Weber o să rămână în fruntea Avocatului Poporului și o să fie, în continuare, responsabilă pentru sesizări la Curtea Constituțională care au dus la creșterea dramatică a numărului de infectări. Mai vor ca oameni ca Florin Iordache să ajungă în fruntea instituțiilor statului? Dacă nu mai vor acest lucru este nevoie de alegeri”, a spus Ludovic Orban. 

 

Citeşte mai multe despre:   Ioana Constantin,   Renate Weber,   Avocatul Poporului,   PMP