Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Alegeri parlamentare 2020 Ludovic Orban: Majoritatea PSD și cei care au votat cu Iordache disprețuiesc opinia publică și își bat joc de români / Victoria în alegerile parlamentare, cea mai importantă. Scrutinul nu reprezintă un risc suplimentar de răspândire a virusului

Ludovic Orban: Majoritatea PSD și cei care au votat cu Iordache disprețuiesc opinia publică și își bat joc de români / Victoria în alegerile parlamentare, cea mai importantă. Scrutinul nu reprezintă un risc suplimentar de răspândire a virusului

Un articol de: Vladimir Ionescu - 21 Oct 2020, 14:40
Ludovic Orban: Majoritatea PSD și cei care au votat cu Iordache disprețuiesc opinia publică și își bat joc de români / Victoria în alegerile parlamentare, cea mai importantă. Scrutinul nu reprezintă un risc suplimentar de răspândire a virusului Foto: gov.ro Alegeri parlamentare 2020

Premierul Ludovic Orban este de părere că alegerile parlamentare nu vor reprezenta un risc suplimentare de răspândire a COVID-19 dacă sunt respectate regulile stabilite de autorități atât pentru desfășurarea campaniei electorale și evenimentele conexe, cât și pentru ziua votului. Prim-ministrul a oferit drept exemplu situația altor națiuni din spațiul euroatlantic, precum SUA și Polonia, care aveau prevăzute alegeri pentru acest an și care, în pofida pandemiei, au mers mai departe cu organizarea lor.

Ludovic Orban, premierul României și președintele PNL, despre alegerile parlamentare

 

„Sunt alături de colegii mei. Am depus listele de candidați ai Partidului Național Liberal în județul Argeș. Pentru noi, bătălia de la parlamentare reprezintă bătălia decisivă. Toate victoriile anterioare au pregătit terenul pentru alegerile parlamentare, dar cea mai importantă victorie este victoria în alegerile parlamentare. Vedeți ce înseamnă un Parlament iresponsabil. Pe lângă noianul de decizii absurde și împotriva interesului general, s-a văzut ieri ce înseamnă o majoritate iresponsabilă, care a fost capabilă să pună în fruntea uneia dintre cele mai importante instituții ale statului, Consiliul Legislativ, un personaj toxic precum Florin Iordache, arătând că majoritatea PSD și a celorlalți care au votat  cu Iordache sunt literalmente iresponsabili, disprețuiesc opinia publică și își bat joc de români”, a declarat președintele PNL.

Întrebat dacă se așteaptă la un rezultat mai bun pentru alegerile parlamentare comparativ cu cel obținut la localele din 27 septembrie, Ludovic Orban a răspuns: „Cu siguranță, întotdeauna mă aștept la un rezultat mai bun. Guvernul pe care îl conduc este un Guvern care a acordat extrem de mare atenție județului Argeș, proiectelor județului Argeș, proiectelor foarte importante de investiții, de la Autostrada Pitești-Sibiu, Drumul expres Craiova-Pitești, Centura Piteștiului și o serie de alte investiții importante pentru Pitești și pentru județul Argeș”.

Întrebat dacă, având în vedere numărul tot mai mare de cazuri noi de COVID-19 depistate la nivel național, Guvernul are pregătit și un scenariu în care alegerile parlamentare s-ar putea amâna, premierul Ludovic Orban a explicat: „Din punctul nostru de vedere, alegerile nu prezintă un risc suplimentar de răspândire a virusului. Noi am prevăzut modalități clare pentru desfășurarea campaniei, de asemenea pentru organizarea zilei votului și, atât timp cât candidații respectă aceste măsuri, echipele de campanie respectă aceste măsuri, riscul de răspândire a virusului nu crește odată cu alegerile. În toate țările în care erau prevăzute alegeri s-au organizat alegeri – alegeri prezidențiale în Polonia, alegeri parlamentare în Croația”.

„În Statele Unite sunt alegeri prezidențiale și gândiți-vă că Statele Unite are un nivel de răspândire a virusului mult mai mare decât nivelul de răspândire din România. Repet, respectarea regulilor pe care le-am stabilit pentru derularea campaniei electorale, de la obligativitatea portului măștii pentru toți candidații și echipele de campanie, indiferent de indicele de răspândire a virusului, deci asta e în toată țara, până la limitarea adunărilor publice, am limitat la 20 de persoane în spații închise și la maxim 50 de persoane în spații deschise, cu toate regulile de distanțare, de asemenea regulile privitoare la interacțiunea cu cetățeanul și inclusiv regulile legate de modul în care se distribuie materialele electorale, respectarea acestor reguli nu permite creșterea riscului de răspândire a virusului”, a mai spus prim-ministrul.

Citeşte mai multe despre:   Ludovic Orban