Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Alegeri parlamentare 2020 Marcel Vela: MAI a achiziționat peste 8,2 milioane de măşti, 3,3 milioane de mănuşi de unică utilizare şi 50.000 de litri de dezinfectant pentru alegerile parlamentare

Marcel Vela: MAI a achiziționat peste 8,2 milioane de măşti, 3,3 milioane de mănuşi de unică utilizare şi 50.000 de litri de dezinfectant pentru alegerile parlamentare

Un articol de: Elena Stanciu - 03 Dec 2020, 16:27
Marcel Vela: MAI a achiziționat peste 8,2 milioane de măşti, 3,3 milioane de mănuşi de unică utilizare şi 50.000 de litri de dezinfectant pentru alegerile parlamentare Alegeri parlamentare 2020

Ministerul Afacerilor Interne a achiziționat peste 8,2 milioane de măşti, 3,3 milioane de mănuşi de unică folosinţă şi 50.000 de litri de dezinfectant pentru alegerile parlamentare din 6 decembrie, a anunțat, joi, șeful MAI, Marcel Vela.

 

Marcel Vela, precizări despre pregătirile făcute la nivelul MAI pentru alegerie parlamentare din 6 decembrie 

 

Totodată, ministrul de Interne a precizat, în cadrul unei conferințe de presă, că peste 40.000 de angajați ai MAI vor fi implicați, duminică, în asigurarea bunei derulări a procesului electoral, paza secţiilor şi asigurarea ordinii publice.

Potriivit lui Marcel Vela, pregătirile pentru scrutinul din 6 decembrie sunt în grafic.

”Pentru asigurarea măsurilor de protecţie sanitară pe timpul procesului de votare, la nivelul Ministerului Afacerilor Interne au fost achiziţionate şi distribuite către instituţiile prefectului peste 8,2 milioane de măşti faciale de uz medical, 3,3 milioane de mănuşi de unică utilizare şi 50.000 de litri de substanţă pentru dezinfecţia mâinilor. Totodată, Ministerul afacerilor interne a finalizat şi procedura de achiziţie pentru timbrele autocolante şi ştampilele cu menţiunea votat”, a anunțat Marcel Vela.

Pentru alegerile parlamentare de duminică vor fi deschise, la nivel național, peste 18.800 de secţii de votare.

 

Ce spune șeful MAI despre deficitul de presonal din sistem 

 Tunelul secret de sub Palatul lui Gigi Becali. E incredibil unde duce. Era folosit şi de Carol al II-lea

În cadrul conferinței de presă de joi, Marcel Vela vorbit și despre deficitul de presonal din cadrul Ministerului Afacerilor Interne, precizând că, în ultimii cinci ani, au plecat din sistem aproximativ 30.000 de persoane.

„În ultimii 5 ani au plecat din sistem peste 30.000 de persoane. La nivelul anului trecut s-au înregistrat peste 7.000 de plecări, printre care 6.500 au ieşit la pensie. În prezent, deficitul de poliţişti şi de cadre militare înregistrat este de peste 21% pentru categoria ofiţerilor şi peste 12% pentru agenţi de poliţie, maiştri militari şi subofiţeri”, a declarat Vele, precizând că în acest sens a aprobat desfășurarea de concursuri pentru încadrarea a 2.073 de posturi de execuţie de ofiţer, prin trecerea agenţilor de poliţie, maiştrilor militari şi subofiţerilor în corpul ofiţerilor.

 

 

Citeşte mai multe despre:   Marcel Vela,   Ministerul Afacerilor Interne