Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Alegeri parlamentare 2020 Prefectul Silviu Coșa: Constănțenii nu au nevoie de declarație pe proprie răspundere pentru a se deplasa la vot

Prefectul Silviu Coșa: Constănțenii nu au nevoie de declarație pe proprie răspundere pentru a se deplasa la vot

Un articol de: Beatris Ionita - 04 Dec 2020, 12:34
Prefectul Silviu Coșa: Constănțenii nu au nevoie de declarație pe proprie răspundere pentru a se deplasa la vot Alegeri parlamentare 2020

Silviu Coșa, prefectul județului Constanța, a declarat, vineri, într-o intervenție telefonică pe B1 TV, că cetățenii care ies din casă duminică, 6 decembrie, pentru a merge la vot nu au nevoie să dețină o declarație pe proprie răspundere, ci se vor putea deplasa doar în baza actului de identitate. Tot vineri s-a decis ca municipiul să rămână în carantină pentru încă 14 zile, din cauza numărului crescut de noi infectări cu COVID-19. 

"Deplasarea in scopul exercitării dreptului la vot se va face doar în baza cărții de identitatea. Nu va fi nevoie de o declarație pe proprie răspundere pentru a justifica deplasarea in acest scop.

O atenție deosebită va fi acordată solicitărilor privind urna mobilă pentru că pe lângă patologiile clasice, trebuie să se deplaseze și la bolnavii su suspecții de a fi infectați cu SARS-COV-2. Există procedur[ ]n acest sens și este afișată pe site-ul BirouluiElectoral Județean.Pe site-ul prefecturii am afișat un comunicat de presă, în care spunem exact, pentru fiecare de ce documente dispune respectivul pacient, ce procedură trebuie să urmeze și sunt și link-uri de modelele de declarații și solicitări pe care trebuie să le completeze pentru a-și putea exercita votul", a declarat prefectul. 

 

Video will appear shortly. Please disable your ad blocker if you have one.

 

Carantina a fost prelungită pentru încă 14 zile în municipiul Constanța

 

În ceea ce privește decizia de prelungire a carantinei, prefectul a declarat că în ultimele 14 de carantina, cazurile de infectare au continuat să se înmulțească, în ciuda restricțiilor.Bătrânul a sunat la uşa ei, i-a dat o scrisoare şi apoi a dispărut. Când a deschis-o, s-a PRĂBUȘIT. Ce scria acolo

"Decizia s-a luat întrucât în urma celor 14 zile de carantină în care s-a aflat municipiul Constanța, rata incidenței nu a scăzut la un nivel care să ne permită renunțarea la această măsură.

Din  analiza anchetelor epidemiologice a rezultat că principale focare sunt cele familiale, cercul de prieteni, vecinii. Deci au fost probabil foarte multe astfel de evenimente care au dus la transmiterea comunitară a virusului", a mai spus acesta. 

 

Orașul ar putea scăpa de restricții până de sărbători

 

Întrebat dacă municipiul Constanța ar putea rămâne în carantină și de sărbători, prefectul a declarat că speră ca măsurile să dea roade până atunci și să nu fie nevoie de o asefel de măsură.

"Dacă se va menține incidența, dar nu plecăm de la ideea că se va mențină incidența. Ne aflăm într-o zonă de platou, un fel de convalescență comunitară, trebuie să fim foarte atenți la modul în care ne comportăm: purtarea mască, distanțarea, evitarea deplasărilor inutile astfel încât această perioada de platou să continue trendul de scădere care a început și să nu o luăm înapoi la deal cu rata incidenței", a explicat el.