Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Alegeri parlamentare 2020 Prefectul Silviu Coșa: Constănțenii nu au nevoie de declarație pe proprie răspundere pentru a se deplasa la vot

Prefectul Silviu Coșa: Constănțenii nu au nevoie de declarație pe proprie răspundere pentru a se deplasa la vot

Un articol de: Beatris Ionita - 04 Dec 2020, 12:34
Prefectul Silviu Coșa: Constănțenii nu au nevoie de declarație pe proprie răspundere pentru a se deplasa la vot Alegeri parlamentare 2020

Silviu Coșa, prefectul județului Constanța, a declarat, vineri, într-o intervenție telefonică pe B1 TV, că cetățenii care ies din casă duminică, 6 decembrie, pentru a merge la vot nu au nevoie să dețină o declarație pe proprie răspundere, ci se vor putea deplasa doar în baza actului de identitate. Tot vineri s-a decis ca municipiul să rămână în carantină pentru încă 14 zile, din cauza numărului crescut de noi infectări cu COVID-19. 

"Deplasarea in scopul exercitării dreptului la vot se va face doar în baza cărții de identitatea. Nu va fi nevoie de o declarație pe proprie răspundere pentru a justifica deplasarea in acest scop.

O atenție deosebită va fi acordată solicitărilor privind urna mobilă pentru că pe lângă patologiile clasice, trebuie să se deplaseze și la bolnavii su suspecții de a fi infectați cu SARS-COV-2. Există procedur[ ]n acest sens și este afișată pe site-ul BirouluiElectoral Județean.Pe site-ul prefecturii am afișat un comunicat de presă, în care spunem exact, pentru fiecare de ce documente dispune respectivul pacient, ce procedură trebuie să urmeze și sunt și link-uri de modelele de declarații și solicitări pe care trebuie să le completeze pentru a-și putea exercita votul", a declarat prefectul. 

 

Video will appear shortly. Please disable your ad blocker if you have one.

 

Carantina a fost prelungită pentru încă 14 zile în municipiul Constanța

 

În ceea ce privește decizia de prelungire a carantinei, prefectul a declarat că în ultimele 14 de carantina, cazurile de infectare au continuat să se înmulțească, în ciuda restricțiilor.Mare atenție! Dacă vezi acest obiect în cabina de probă sau în toaleta publică pleacă urgent de acolo. Ce este, de fapt

"Decizia s-a luat întrucât în urma celor 14 zile de carantină în care s-a aflat municipiul Constanța, rata incidenței nu a scăzut la un nivel care să ne permită renunțarea la această măsură.

Din  analiza anchetelor epidemiologice a rezultat că principale focare sunt cele familiale, cercul de prieteni, vecinii. Deci au fost probabil foarte multe astfel de evenimente care au dus la transmiterea comunitară a virusului", a mai spus acesta. 

 

Orașul ar putea scăpa de restricții până de sărbători

 

Întrebat dacă municipiul Constanța ar putea rămâne în carantină și de sărbători, prefectul a declarat că speră ca măsurile să dea roade până atunci și să nu fie nevoie de o asefel de măsură.

"Dacă se va menține incidența, dar nu plecăm de la ideea că se va mențină incidența. Ne aflăm într-o zonă de platou, un fel de convalescență comunitară, trebuie să fim foarte atenți la modul în care ne comportăm: purtarea mască, distanțarea, evitarea deplasărilor inutile astfel încât această perioada de platou să continue trendul de scădere care a început și să nu o luăm înapoi la deal cu rata incidenței", a explicat el.