Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Alegeri parlamentare 2020 Război total în alianța USR-PLUS Iași: Listele de candidați la alegerile parlamentare, contestate în instanță de oameni din interior

Război total în alianța USR-PLUS Iași: Listele de candidați la alegerile parlamentare, contestate în instanță de oameni din interior

Un articol de: Ramona Zaharia - 27 Oct 2020, 15:22
Război total în alianța USR-PLUS Iași: Listele de candidați la alegerile parlamentare, contestate în instanță de oameni din interior Foto: Inquam Photos / Liviu Chirica Alegeri parlamentare 2020

Conflicul intern din alianța USR-PLUS Iași ia amploare în contextul apropiatelor alegeri parlamentare. Mai mulți oameni din partid au contestat în instanță modul în care Cosette Chichirău, Marius Bodea și apropiații lor au ajuns pe listele de candidați pentru Camera Deputaților și Senat, informează bzi.ro.

Dizidenții din filiala USR Iași au adresat, pe 25 octombrie, Tribunalului Iași o contestație referitoare la listele de candidați pentru alegerile parlamentare din 6 decembrie. Potrivit sursei citate, acțiunea este îndreptată împotriva Alianței USR-PLUS, a organizației USR prin președintele Dan Barna, a organizației PLUS, prin președintele Dacian Cioloș, și a filialei USR Iași, condusă de Cosette Chichirău.

Concret, contestatarii susțin că listele de candidaturi au fost întocmite fără a fi respectate procedurile interne ale organzației și cer instanței să le invalideze. 

Aceștia acuză că persoanele care au fost incluse pe listele de candidați au ajuns acolo cu sprijinul deputaților Cosette Chichirău și Marius Bodea. Iar totul s-ar fi întâmplat în condițiile în care rude și prieteni ai celor doi ”au devenit peste noapte delegați la Conferința Județeană de alegeri”. Practic pentru desemnarea candidaților la alegerile parlamentare au votat apropiați ai celor doi, deși erau persoane cu o vechime de doar câteva săptămâni în partid.

Potrivit Biroului Electoral Județean, pe listele de candidați ai USR-PLUS Iași pentru Camera Deputaților figurează: Cosette Chichirău, Monica Berescu, Filip Hăvârneanu, Daniel Dâscă, Emanuel Zanoschi, Mihail Bogdan, Radu Șoimaru, Felix Fiscutean, Cristian Bodnar, Andrei Popescu, Gabriel Toma, Elvis Grigorovici, Tatiana Codru, Lucian Parfene, Marius Popa.

Pe lista pentru Senat se află următoarele nume: Marius Bodea, Cristinel Berea, Cristina Fântână, Radu Nechita, Dan Lungu, Cristina Cojocaru și Cezar Hăvârneanu.

Judecătorii de la Tribunalul Iași sunt așteptați să ia o decizie în acest caz în câteva zile.

 

Mare atenție! Dacă vezi acest obiect în cabina de probă sau în toaleta publică pleacă urgent de acolo. Ce este, de fapt

Citeşte mai multe despre:   candidati USR-PLUS,   Iasi