Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Alegeri parlamentare 2020 The Economist, despre România: Alegerile din această duminică ar trebui să îi ofere o platformă mai stabilă

The Economist, despre România: Alegerile din această duminică ar trebui să îi ofere o platformă mai stabilă

Un articol de: Mirela Ionela Achim - 04 Dec 2020, 13:13
The Economist, despre România: Alegerile din această duminică ar trebui să îi ofere o platformă mai stabilă Alegeri parlamentare 2020

The Economist a redactat un articol despre alegerile parlamentare din România și situația din ultimii ani ai țării. Publicația a remarcat că scrutinul din această duminică, ar trebui să îi ofere o platformă mai stabilă.

Totodată, The Economist a vorbit și despre alegerile parlamentare din 2016: „Ultimele alegeri parlamentare ale României, în urmă cu patru ani, nu s-au încheiat bine pentru țară. Partidul social-democrat câștigător și-a petrecut o mare parte din timp la putere atacând statul de drept, înainte de a-l vedea pe liderul său închis pentru abuz de funcție. Guvernul a fost în cele din urmă demis de un vot de încredere”.

Cât despre alegerile de duminică, publicația menționează că „se așteaptă ca liberalii naționali să poată forma o coaliție de lucru cu un alt partid moderat de centru-dreapta”.

„Înlocuirea acestuia, condusă de Partidul Național Liberal, s-a luptat cu o minoritate parlamentară. Cu toate acestea, alegerile din această duminică ar trebui să îi ofere o platformă mai stabilă. Deși sondajele s-au înăsprit, se așteaptă ca liberalii naționali să poată forma o coaliție de lucru cu un alt partid moderat de centru-dreapta. România, care a fost puternic lovită de covid-19, a impus restricții de lockdown, ducând la o oarecare nefericire față de actuala administrație, în special în rândul alegătorilor din mediul rural. Dar probabil că acest lucru nu va fi suficient pentru a influența alegerile”, a transmis The Economist.

Citeşte mai multe despre:   alegeri parlamentare