Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Alegeri parlamentare 2020 Fiul lui Cristian Popescu Piedone, condamnat la închisoare în primă instanță în dosarul ”Colectiv”, candidează la parlamentare pe listele PSD Suceava

Fiul lui Cristian Popescu Piedone, condamnat la închisoare în primă instanță în dosarul ”Colectiv”, candidează la parlamentare pe listele PSD Suceava

Un articol de: Mirela Ionela Achim - 21 Oct 2020, 17:49
Fiul lui Cristian Popescu Piedone, condamnat la închisoare în primă instanță în dosarul ”Colectiv”, candidează la parlamentare pe listele PSD Suceava Foto: Cristian Popescu Piedone / Facebook Alegeri parlamentare 2020

Vlad Popescu, fiul lui Cristian Popescu Piedone, va candida la alegerile parlamentare pe listele PSD Suceava. Listele acestei filiale, dar și a altor 18, au fost validate de conducerea centrală a partidului. Tânărul e liderul filialei din Sectorul 5 a PPU-SL. Tatăl său, Cristian Popescu Piedone, condamnat în primă instanță la 8 ani și 6 luni de închisoare în dosarul ”Colectiv”, a câștigat recent alegerile la Primăria acestui sector.

 

Vlad Popescu, fiul lui Cristian Popescu Piedone, candidează la alegerile parlamentare pe listele PSD 

 

Consiliului Politic Naţional al Partidului Social Democrat a validat listele de candidați pentru Camera Deputaților și Senat ale 19 organizații de partid, inclusiv cea din Suceava. Aici, lista de candidați pentru Camera Deputaților este deschisă de actualul deputat Eugen Bejinariu, acesta fiind urmat de fostul prefect, Mirela Elena Adomnicăi, Vlad Popescu şi liderul tinerilor social democraţi, George Şoldan. 

Vlad Popescu este nimeni altul decât fiul lui Cristian Popescu Piedone şi liderul PPU-SL Sector 5 Bucureşti, informează știrisuceava.net. El nu are nicio legătură cu judeţul Suceava, dar este poziționat pe lista de candidați pe un loc eligibil.

Vlad Popescu a devenit cunoscut după ce firma pe care o deţine a încheiat mai multe contracte cu instituţii subordonate Primăriei Sectorului 4, pe vremea când aceasta era condusă de tatăl său, Cristian Popescu Piedone. El a fost cercetat de procurori şi pentru că a plătit o chirie de 7 bani pe zi pe metrul pătrat pentru un teren închiriat în parcul Lumea Copiilor.

 

Cristian Popescu Piedone, condamnat în primă instanță în dosarul ”Colectiv”, ales primar al Sectorului 5

 

Cristian Popescu Piedone, condamnat în primă instanță la 8 ani și 6 luni de închisoare în dosarul ”Colectiv”, a candidat anul acesta la Primăria Sectorului 5, pe care a și câștigat-o. El i-a depășit cu câteva procente pe principalii contacandidați: Cristian Băcanu, membru PNL susținut de USR-PLUS, și Daniel Florea, încă primar al Sectorului, care a candidat din partea PSD.Au descoperit un aeroport părăsit în urmă cu 50 de ani. Au controlat toată zona şi au rămas uluiţi de ce au mai găsit

„Judecata poporului a decis! Dragi prieteni, adevărul a învins! Dreptatea a învins! Noi am învins! Împreună! În timp ce restul candidaţilor au avut în spate partide care au investit sume uriaşe în campaniile electorale, eu v-am avut pe voi, locuitorii Sectorului 5! Cel mai important aliat! Singurul aliat care contează!”, a reacționat Piedone pe Facebook, după câștigarea scrutinului.

Judecătoria de Sector l-a validat pe Piedone pentru Primăria Sectorului 5, după un scandal în care s-au lansat grave acuzații de fraudare a votului.

Pe 16 decembrie 2019, Cristian Popescu Piedone a fost condamnat la 8 ani şi 6 luni închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de abuz în serviciu în legătură cu eliberarea autorizaţiilor de funcţionare pentru clubul Colectiv. Judecarea apelului a început în abia în luna septembrie a acestui an. 

65 de oameni au murit în incendiul care s-a produs acum aproape 5 ani. Supraviețuitorii și apropiații celor care și-au pierdut viața în incendiul de la clubul Colectiv plănuiesc un protest prin care să-și exprime dezamăgirea față de sistemul de Justiție din România. Manifestația va avea loc pe 30 octombrie, zi în care se împlinesc 5 ani de la tragedie.

Citeşte mai multe despre:   Cristian Popescu Piedone,   Vlad Popescu,   candidati PSD,   PSD Suceava,   PPU-SL