Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Auto Adio, Maybach! Din 2013 Daimler renunță la marca de lux

Adio, Maybach! Din 2013 Daimler renunță la marca de lux

Un articol de: - 25 Noi 2011, 20:08
Foto: maybachusa.com Auto

Începând cu 2013, Dailmer va renunța la fabricarea modelelor Maybach, relatează Reuters.

Decizia vine după ce timp de ani de zile producătorul american  a înregistrat numai pierderi din cauza vânzărilor fragile.

În schimb, Daimler va suplimenta producția de modelele Mercedes-Benz S-Class.

” Am purtat discuții aprinse la nivel intern cu privire la cele mai bune metode de a obține profit pe segmentul de lux, și am ajuns la concluzia că vânzările ar fi mai bune pentru Mercedes decât pentru Maybach” a precizat Dieter Zetsche, directorul executiv Daimler.

Potrivit lui Zetsche, producția de noi modele  Maybach nu ar fi profitabilă. În schimb compania vrea să crească numărul de modele din clasa S de la trei la şase, pentru a mări volumul vânzărilor, posibil să îl dubleze la 80.000 de maşini pe an.

Modelul Maybach a fost lansat în 2002 cu mari aăteptări în ce privește vânzările. Însă acestea nu s-au concretizat, producătorul ajungând să vândă doar circa 200 de modele pe an.

”Maybach-ul costa mai multe de 300.000 de euro, dar acum vrem să  ne mutăm pe un segment pe care mașinile se încadrează între 100 și 300.000 de euro – pe care volumele de vânzării sunt de mii, nu de sute” a menționat un purtător de cuvânt al Daimler.

Maybach a devenit o asemenea problemă de imagine pentru Daimler încât grupul nu a mai publicat în ultimii câţiva ani date lunare referitoare la vânzările brandului, preferând să prezinte doar statistici anuale.

Citeşte mai multe despre:   Mercedes
 
Loading...