Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Auto Ai depășit viteza legală? Vestea bombă din noul cod rutier: Sigur urmează să primești deja amenda acasă...

Ai depășit viteza legală? Vestea bombă din noul cod rutier: Sigur urmează să primești deja amenda acasă...

Un articol de: B1.ro - 10 Ian 2019, 08:43
Auto

Codul rutier se schimbă din nou, în sensul că mașinile de poliție cu radar sau polițistul cu radar tip pistol trebuie presemnalizați cu un panou afișat cu 500-1.000 de metri înainte pe sensul de mers, relatează money.ro.

Măsura este cuprinsă într-un proiect de lege pentru modificarea art. 109 din Codul Rutier, care a primit deja raport favorabil din partea Comisiei juridice, dar și a Comisiei de transporturi din Camera Deputaților.

Totodată, scrie capital.ro, proiectul de lege stipulează că panoul care atenţionează existenţa unui radar se montează de către administratorul drumului, la solicitarea poliţistului.

Ba mai mult, pe lângă faptul că maşinile de poliţie trebuie să fie inscripţionate cu însemnele Poliţiei Române, potrivit unei completări aduse amendamentului, acestea trebuie să fie poziţionate vizibil. 

Publicația mai menționează că tot comisiile au decis că dispozitivele radar de tip pistol nu pot fi folosite la mai mult de zece metri de maşina de poliţie.

Florin Roman, deputat PNL, este inițiatorul proiectului de act normativ, dar atât parlamentarii PSD, cât și cei ai UDMR au contribuit cu amendamente. Cu toate acestea, Guvernul a anunțat deja că nu susține această inițiativă.

„Iar o să sară deontologii de doi metri. Raport final pe proiectul de lege privind interzicerea radarelor ilegale. Nu a radarelor legale. Acestea trebuie semnalizate aşa cum se întâmplă în toată lumea civilizată şi unde implementarea legilor similare a dus la scăderea numărului de victime din accidente rutiere. Avem mulţi decedaţi pe şosele în primul rând că avem drumuri proaste. Apoi neatenţia la volan şi consumul de alcool. Ceea ce este în prezent nu e în regulă. Prevenţia trebuie să devină prioritară! Acolo unde sunt machete cu maşini de poliţie, numărul accidentelor soldate cu victime scade. În paralel au crescut amenzile pentru cei care nu respectă regulile în trafic!”, a anunţat Florin Roman pe contul său de Facebook, potrivit capital.ro.

Citeşte mai multe despre:   Codul rutier,   florin roman
 
 
 
Loading...