ALERTĂ! Toți ȘOFERII care au PERMIS AUTO vor mai putea conduce o nouă CATEGORIE de vehicule! Mulți ROMÂNI așteptau ACEASTĂ VESTE!

ALERTĂ! Toți ȘOFERII care au PERMIS AUTO vor mai putea conduce o nouă CATEGORIE de vehicule! Mulți ROMÂNI așteptau ACEASTĂ VESTE!

Vești excelente pentru toțișoferii români care au permis categoria B!

PROFEȚIE ȘOCANTĂ FĂCUTĂ DE ARSENIE BOCA! A ANUNȚAT MOARTEA FOSTULUI PREȘEDINTE! LA ASTA NU SE AȘTEPTA NIMENI (GALERIE FOTO)

Prin urmare, cei care au permisulde conducere eliberat pentru categoria B va putea fi folosit şi pentru motocicletele cu cilindree maximă de 125 cm3, conform unui proiect de act normativpus în dezbaterea senatorilor luna trecută, conform rtv.

BOMBĂ MONDENĂ! DISPERARE PENTRU SALMAN KHAN! INCREDIBIL CE A PĂŢIT IULIA VÂNTUR (GALERIE FOTO)

Deţinătorii unui permis de categoria B vor putea conduce motociclete cu cilindree maximă de 125 cm3 dacă au cel puţin 24 de ani şi au obţinut permisul de cel puţin doi ani.

TRAGEDIE ÎN MUZICĂ! ADIO, RONA HARTNER! CU REGRET VĂ ANUNȚĂM CĂ…

Inițiativa aprține deputaților PSD Gabriel Petrea și Alexandru Rotaru.

Proiectul legislativ prevede completarea legii circulației pe drumurile publice cu următorul articol:

„După litera j a al. 1 al art 24.1 se introduce litera k) permisele de conducere eliberate pentru categoria B sunt valabile pentru motociclete cu cilindree maximă de 125 cm3, cu puterea maximă de 11 kW și cu un raport putere/greutate de cel mult 0.1 kW/kg (categoria A1), cu condiția ca deținătorii permiselor să aibă vârsta minimă de 24 de ani și permisul categoria B obținut cu cel puțin doi ani în urmă”.

Cei doi deputați susțin că în multe țări europene legislația care reglementează obținerea permisului categoria A1 include amendamente care facilitează obținerea acestei categorii dacă solicitantul posedă categoria B.

Urmăriți B1TV.ro și pe