Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Auto Alfa Romeo și Mazda vor produce câte un roadster bazat pe viitoarea generație MX-5

Alfa Romeo și Mazda vor produce câte un roadster bazat pe viitoarea generație MX-5

Un articol de: - 23 Mai 2012, 14:50
Mazda MX-5 Special Edition 2012/ foto: Worldcarfans.com Auto
Fiat Group si Mazda Corporation au semnat un prim acord de colaborare în vederea dezvoltării și producerii unui nou roadster sub siglele Mazda și Alfa Romeo, bazat pe viitoarea generație de Mazda MX-5 cu tracțiune spate.

Proiectul prevede câte o propunere de roadster cu tracțiune spate din partea ambelor mărci auto, diferite ca stil și specifice prin caracteristici fiecărui brand auto în parte.

Modelele vor fi propulsate de motoare diferite, dar vor fi produse la fabrica Mazda din Hiroshima, Japonia. Data de începere a producției pentru noua Alfa Romeo este prevăzută pentru anul 2015.

”Acest acord demonstrează convingerea noastră de a contiuna să dezvoltăm marca Alfa Romeo și intenția clară de a o transforma într-un success global. Colaborarea cu Mazda înseamna un parteneriat cu liderul pieței auto în domeniul tracțiunii spate pentru a produce un roadster pur, în spiritul tradițional Alfa Romeo”, a declarat Sergio Marchionne, CEO Fiat.


Pininfarina Alfa Romeo 2uettottanta Concept -  foto: Worldcarfans.com

Takashi Yamanouchi, CEO-ul mărcii Mazda, s-a declarat de asemenea entuziasmat de colaborarea cu o marcă auto atât de prestigioasă mai ales în vederea producerii unui roadster bazat pe cel mai vândut astfel de model din toate timpurile, Mazda MX-5.

Acordul final va fi semnat în a doua jumatate a anului 2012, iar cele două mărci nu exclud posibilitatea unor noi oportunități de colaborare.
 
 
 
Loading...