Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Auto Ambasadorul Germaniei: Românii ar trebui să aștepte rezultatele anchetei de la Volkswagen (VIDEO)

Ambasadorul Germaniei: Românii ar trebui să aștepte rezultatele anchetei de la Volkswagen (VIDEO)

Un articol de: B1 TV - 04 Oct 2015, 13:34
Ambasadorul Germaniei: Românii ar trebui să aștepte rezultatele anchetei de la Volkswagen (VIDEO) Foto: nineoclock.ro Auto
Românii ar trebui să aştepte ancheta internă a companiei Volkswagen înainte de a se gândi la măsuri împotriva companiei. Sfatul vine din partea Ambasadorului Germaniei în România, Werner Lauk care susţine că ar fi greşit să ne îngrijorăm acum, când nici măcar nu cunoaștem exact efectele anchetei, informează B1 TV. Scandalul Dieselgate ar putea atrage de la sine o scădere a pieţei auto, inclusiv cea second hand, prognozează însă experţii români. Preţul autoturismelor din grupul Volkswagen ar putea scădea chiar şi cu 10 la sută.

”Poziția staului este că evident manipulările sunt interzise și ilegale. De aceea, Guvernul federal și ministrul Transportului au cerut un raport cuprinzător de la Volkswagen în vederea protecției consumatorilor, dar și a respingerii legilor mai ales în ceea ce privește standardele de mediu. Cred că este recomandat din partea politicienilor să aștepte aceste explicații înainte de a face alți pași. Haideți să așteptăm explicațiile anchtei interne ale VW și apoi vom vedea ce urmează. Cred că ar fi greșit să ne agităm prea tare acum și să ne facem griji, când nici măcar nu cunoaștem dimensiunile și efectele sale”, a declarat ambasadorul Germaniei, într-un interviu televizat.

Scandalul Dieselgate ar putea duce la o scădere a pieţei auto second hand, spun experţii români. Preţul autoturismelor din grupul Volkswagen ar putea scădea chiar şi cu 10 la sută.

Ambasadorul Germaniei: Românii să aștepte rezultatul anchetei de la VW