Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Auto Schimbare bruscă a Codului rutier: Amenzi drastice pentru toți românii care fac asta...

Schimbare bruscă a Codului rutier: Amenzi drastice pentru toți românii care fac asta...

Un articol de: B1.ro - 01 Dec 2018, 12:14
Schimbare bruscă a Codului rutier: Amenzi drastice pentru toți românii care fac asta... Auto

Noul Cod rutier, intrat în vigoare la 1 octombrie, aduce schimbări majore pe care toți șoferii români ar trebui să le cunoască. Una dintre acestea vizează plata amenzilor.
Astfel, de acum, amenzile contravenționale pot fi plătite la jumătate din cuantumul minim prevăzut de lege, în termen de 15 zile de la data înmânării sau comunicării procesului-verbal. Până în prezent, intervalul era de 48 de ore.

Mai mult decât atât, șoferii români mai trebuie să știe că amenzile nu mai pot fi plătite pe loc polițistului care le aplică.

„Cu alte cuvinte, dacă agentul constatator vă aplică o amendă de 200 de lei, iar minimul prevăzut de lege este de 100 de lei, dumneavoastră veți putea achita în termen de 15 zile calendaristice doar 50 de lei. Și tot de astăzi, amenzile nu mai pot fi achitate direct la polițist...eliminăm, astfel, orice schimb de bani între cetățean și polițist!”, se arată într-o postare de pe pagina de Facebook a Ministerului Afacerilor Interne, scrie a1.ro.

Așadar, pentru a plăti amenda rutieră la un cuantum redus, trebuie să mergem fie la sucursalele CEC, la Trezorerie, la casieriile autorităților administrației publice locale, online sau pe ghișeul.ro

Citeşte mai multe despre:   noul cod rutier