Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Auto Angajații Uzinelor Dacia s-au întors la lucru după o lună în care platforma industrială a fost în revizie: Măsuri speciale pentru prevenirea infecției cu coronavirus

Angajații Uzinelor Dacia s-au întors la lucru după o lună în care platforma industrială a fost în revizie: Măsuri speciale pentru prevenirea infecției cu coronavirus

Un articol de: Elena Stanciu - 26 Aug 2020, 09:51
Angajații Uzinelor Dacia s-au întors la lucru după o lună în care platforma industrială a fost în revizie: Măsuri speciale pentru prevenirea infecției cu coronavirus Auto

Angajații Uzinelor Dacia de la Mioveni și-au reluat activitatea după o lună în care platforma industrială a fost în revizie. Aflați până acum în concediu de odihnă, salariații din toate departamentele au reluat lucrul, iar potrivit liderilor de sindicat, au fost luate măsuri de prevenție a infecției cu noul coronavirus.

 

Activitatea la Uzinele Dacia a fost reluată după o lună de pauză

 

Decizia de reluare a activității a fost luată după verificări făcute de reprezentanții Direcției de Sănătate Publică (DSP) Argeș, care au stabilit că angajații pot reveni la serviciu în condiții de siguranță.

”S-a început lucrul din plin în toate departamentele. Am luat noi măsuri în ceea ce priveşte coronavirusul în sensul că se vor face minim 20 de testări pe zi pentru a identifica pe cei care sunt infectați. Important este că am început lucrul şi producţia va fi în cote normale”, a declarat Ion Iordache, vicepreședintele sindicatului Automobile Dacia, potrivit romania-actualitati.ro.

 

Zeci de angajați ai Uzinelor Dacia, infectați cu coronavirus în luna iulie

 

La finalul lunii iulie, cel puțin 60 de angajați ai Uzinelor Dacia au fost testați pozitiv cu COVID-19, după cum au declarat atunci reprezentanții Prefecturii Argeș, pentru B1.RO.

Oficialii Dacia au anunțat că mai mulți angajați sunt infectați cu SARS-CoV-2, însă nu au precizat care este numărul acestora.Se reduce vârsta de pensionare? Vești bune pentru români

„Din păcate, avem angajaţi confirmaţi pozitiv cu virusul COVID-19 sau suspecţi care se află în izolare. Aceştia au fost confirmaţi de către autorităţile medicale cu care suntem în permanentă legătură”, a transmis, atunci, Renault Group, într-un comunicat de presă.

Dacia a reluat producția de vehicule la începutul lunii mai, când compania a publicat un clip în care anunța măsuri de distanțare fizică. Angajații erau informați că li se verifică temperatura, că primesc în fiecare zi un set de patru măști și o pereche de mănuși, iar în microbuzele cu care sunt transportați, jumătate dintre locuri sunt goale.

Prin hale au fost trasate marcaje pentru ca oamenii să ia contact cât mai puțin unii cu ceilalți și s-au pus panuri despărțitoare de plexiglas la cantină și la toalete.

 

Scădere a vânzărilor de automobile pe fondul pandemiei de COVID-19

 

Dacia este una dintre companiile care au fost puternic afectate de pandemia de coronavirus.Pentru primul semestru al anului 2020, vânzările la autoturisme au scăzut cu 46,6%. 

Astfel, în primele șase luni ale anului în curs, s-au vândut doar 195.767 de unități, în condițiile în care, anul trecut au fost vândute 366.861 unități. În cazul vehiculelor comerciale ușoare, în 2020 au fost vândute 15.391 unități, spre deosebire de 2019, când Dacia bifa 25.381 unități.

Grupul Renault și-a suspendat vânzările și activitățile industriale în majoritatea statelor, din luna martie, înregistrând o scădere a vânzărilor cu 34,9%, adică peste 1,2 milioane de unități în prima jumătate a anului 2020. 

Citeşte mai multe despre:   Dacia,   Stiri Mioveni,   Arges,   coronavirus,   COVID-19