Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Auto Anunţ BOMBĂ: Ce se întâmplă cu TIMBRUL DE MEDIU pentru maşinile DIESEL. Veste surprinzătoare şi pentru cea mai populară marcă din România

Anunţ BOMBĂ: Ce se întâmplă cu TIMBRUL DE MEDIU pentru maşinile DIESEL. Veste surprinzătoare şi pentru cea mai populară marcă din România

Un articol de: B1.ro - 02 Mai 2018, 08:09
Anunţ BOMBĂ: Ce se întâmplă cu TIMBRUL DE MEDIU pentru maşinile DIESEL. Veste surprinzătoare şi pentru cea mai populară marcă din România Auto

În primul trimestru din 2018 au fost importate peste 120.000 de vehicule, conform analizei Autovit.ro asupra datelor oferite de Direcția Regim Permise de Conducere și Înmatriculare a Vehiculelor (DRPCIV).

Piața a scăzut cu 6%, însă media lunară a rămas mare, la peste 40.000 de unități, a doua cea mai mare valoare pentru primul trimestru în ultimul deceniu. În ceea ce privește piața mașinilor rulate pe plan intern, adică reînmatriculări, scăderea e de 4%, de până la 124.187 unități.

Efectele eliminării timbrului de mediu încă se văd. Volumele de vânzări sunt în continuare mari, adică peste 40 de mii de unități în fiecare lună. Și piața automobilelor noi crește spectaculos, cu aproape 30%, iar acest avans va fi susținut în continuare de Programul Rabla, care a început în luna martie. Interesul românilor se reflectă și în cifrele Autovit.ro, unde a crescut ponderea mașinilor de peste 20.000 de euro la peste o cincime“, explică Andrei Bereandă, Business Manager Autovit.ro & OLX Cars.

Piața mașinilor noi a atins cel mai bun nivel din ultimii nouă ani – peste 28.000 de unități, față de anul trecut, piața crescând cu 28,6%, a doua cea mai mare creștere procentuală din UE, după Ungaria.

Cea mai populară marcă este Dacia, cu 7.700 înmatriculări. Pe locul doi este Volkswagen, cu 2.765 de unități. Piața încă depinde de Programul Rabla, care este un factor important, ce permite achiziționarea a aproximativ 20.000 de mașini noi.

În următoarele luni, înmatriculările de mașini rulate din import, dar și cele tranzacționate în țară pot continua în ritmul de 35-40.000 de unități/lună.

Potrivit estimărilor, anul 2018 se poate încheia cu peste 350.000 de reînmatriculări, iar piața mașinilor noi poate depăși pragul de 100.000 de unități.

Vezi AICI infograficul cu detalii privind popularitatea mărcilor


 Scandalul momentului! Anamaria Prodan n-a mai rezistat! A spus totul. Ce se întâmplă, de fapt, între ea şi Reghe?

 

 

 

 

 

Citeşte mai multe despre:   diesel,   timbru de mediu