Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Auto Asigurarea RCA, valabilă și în format electronic. Consiliul Autorității de Supraveghere Financiară a aprobat modificarea normelor în vigoare

Asigurarea RCA, valabilă și în format electronic. Consiliul Autorității de Supraveghere Financiară a aprobat modificarea normelor în vigoare

Un articol de: Mirela Ionela Achim - 26 Aug 2020, 21:05
Asigurarea RCA, valabilă și în format electronic. Consiliul Autorității de Supraveghere Financiară a aprobat modificarea normelor în vigoare Auto

Asigurarea RCA va fi valabilă și în format electronic. Consiliul Autorității de Supraveghere Financiară a aprobat modificarea normei în domeniu astfel încât, în cazul controalelor efectuate de către autoritățile abilitate, dovada încheierii asigurării RCA o va constitui și informația rezultată din interogarea bazei de date cu asigurările obligatorii de răspundere civilă auto încheiate pe teritoriul României. Modificările aduse Normei nr. 20/2017 intră în vigoare în termen de trei zile de la publicarea lor în Monitorul Oficial.

Consiliul Autorității de Supraveghere Financiară a aprobat, în ședința de miercuri, modificarea și completarea Normei nr. 20/2017, transmite instituția, printr-un comunicat.

Astfel, la articolul 10, punctul 11 se arată că dovada încheierii asigurării RCA, în cazul controalelor efectuate de către autoritățile abilitate o constituie:

a) polița de asigurare RCA și contractul RCA emise de către asigurătorul RCA, pentru perioada de valabilitate înscrisă, prezentate pe suport hârtie sau în format electronic;

b) dovada asigurării de răspundere civilă a vehiculelor, eliberată de asigurătorii RCA din alte state, cu valabilitate pe teritoriul României și numai pentru perioada menționată în aceasta, sau polița de asigurare de frontieră pentru vehiculele înmatriculate/înregistrate în afara Spațiului Economic European și a Confederației Elvețiene, prezentată pe suport de hârtie sau în format electronic.

La acest articol a fot adăugată litera:

c) care stipulează faptul că dovada încheierii asigurării RCA, în cazul controalelor efectuate de către autoritățile abilitate, o constituie și informația rezultată din interogarea bazei de date cu asigurările obligatorii de răspundere civilă auto încheiate pe teritoriul României, prin care se certifică existența unui contract RCA valabil la data interogării.

Asigurarea RCA va fi valabilă și în format electronic la trei zile de la publicarea în Monitorul Oficial a modificărilor aduse Normei nr. 20/2017.

Se reduce vârsta de pensionare? Vești bune pentru români

Citeşte mai multe despre:   asigurare RCA,   Autoritatea de Supraveghere Financiară,   soferi