Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Auto Asiguratorii au plătit aproape numai despăgubiri minore, deși s-au folosit de argumentul daunelor majore pentru a crește prețul RCA

Asiguratorii au plătit aproape numai despăgubiri minore, deși s-au folosit de argumentul daunelor majore pentru a crește prețul RCA

Un articol de: - 02 Mar 2018, 08:25
Foto: AutoStrada.md Auto

Aproape 54% din dosarele de daună deschise de firmele de asigurare în baza polițelor RCA au o valoare care nu depășește 3.000 de lei, arată date oficiale citate de profit.ro. Circa 40% din totalul de peste 220.000 de dosare deschise anual nu depășesc 2.000 de lei, iar aproape 17% au valori de sub 1.000 de lei. Ponderea dosarelor de peste 100.000 de lei nu sare de 0,18%. 

Într-un an întreg, doar opt dosare de peste 1 milion de lei au fost plătite efectiv ori acoperite prin rezerve de daună, mai notează profit.ro. 

Situația este similară pentru perioada iulie-septembrie 2017, după intrarea în vigoarea a noii legi RCA. 

Dosarele cu valori mari provin mai ales din vătămări corporale ori daune morale plătite familiilor celor decedați în accidente. De cele mai multe ori, acestea fac obiectul unor precese penale. Valoarea mare a plăților pentru vătămări coporale și decese a fost, constant, unul dintre argumentele invocate de firmele de asigurare pentru a explica creșterile de tarife la RCA. 
 

Citeşte mai multe despre:   polițe RCA,   despăgubiri,   accidente