Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Auto Compania Nissan ar putea primi a doua cea mai mare amendă din Japonia pe motiv ca ar fi mințit

Compania Nissan ar putea primi a doua cea mai mare amendă din Japonia pe motiv ca ar fi mințit

Un articol de: Redacția B1.ro - 11 Dec 2019, 13:41
Compania Nissan ar putea primi a doua cea mai mare amendă din Japonia pe motiv ca ar fi mințit Sursă foto: Hepta.ro Auto

Organismul de supraveghere a pieței de capital din Japonia a recomandat amendarea cu 22 de milioane de dolari a gigantului Nissan din cauza evaziunii fiscale a fostului președinte ale companiei, Carlos Ghosn, relatează Reuters.

Acesta din urmă a fost arestat în luna noiembrie pentru o evaziune fiscală de 83.739.765 de dolari ce s-a întins pe parcursul unui deceniu. Carlos Ghosn a negat, însă, orice încălcare a legii.

Ulterior, Nissan a fost acuzată că ar fi oferit informații false pe acest subiect.

Pentru a stabili cunatumul amenzii, organismul de supraveghere a pieței de capital din Japonia a luat făcut un calcul pe intervalul aprilie 2014-martie 2018. Iar în situația în care amenda chiar va fi aplicată, ea va fi a doua cea mai mare aplicată din Japonia, după cea din 2015, impusă companiei Toshiba.

Compania Nissan nu a încercat să contrazică opinia organismului de supraveghere, indicând în schimb că: "Ne exprimăm sincerele regrete acționarilor noștri pentru orice incovenience. Vom continua eforturile de întârire a guvernanței, inclusiv prin îmbunătățirea raportării informațiilor corporației".

Citeşte mai multe despre:   Nissan