Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Auto Care sunt județele în care se află cei mai periculoși șoferi

Care sunt județele în care se află cei mai periculoși șoferi

Un articol de: - 25 Iul 2016, 12:00
Care sunt județele în care se află cei mai periculoși șoferi Foto: capital.ro Auto

Autoritatea de Supraveghere Financiară a analizat frecvenţa daunei şi valoarea medie a daunelor la poliţele RCA, ținând cont de vârsta asiguratului, puterea motorului a vehiculului, dar şi locul înmatriculării, potrivit businessmagazin.ro.

Bucureștenii se află în topul celor mai periculoși șoferi, fiind urmați de constănţeni şi de ieşenii. În privința bucureștenilor, o explicație pentru frecvența daunei ar pute fi reprezentată de traficul aglomerat.

Cele mai mici frecvențe ale daunei s-au înregistrat în Harghita cu 2,84%, Covasna cu 3,15%, Sălaj cu 3,42%.

În ceea ce privește persoanele juridice, cele mai multe daune au fost întâlnite în cazul vehiculelor înmatricultae în Cluj, Ilfov, Iaşi, Galaţi, Dolj (peste 11%) iar cele mai puţine la cele din Călăraşi, Caraş Severin, Botoşani, Harghita, Hunedoara Covasna, Sălaj (între 6% şi 7%).

Cu toate acestea, clasamentul pe județe de inmatriculare nu coincide cu dauna medie în funcţie de judeţ. Valoarea acesteia, pentru persoane fizice, a variat între 4.000-5.000 de lei (Argeş, Bucureşti, Cluj, Sibiu) şi 9.000-10.000 lei (judeţele Sălaj şi Suceava).

Cele mai multe daune de tip RCA au fost provocate de mașinile cu motoare puternice.

În ceea ce privește grupele de vârstă, cele mai multe accidente sunt provocate de tinerii vu vârste sub 25 de ani, unde frecvenţa daunei a fost de 6,15% şi de 4,59% la cei de peste 40 de ani.

Citeşte mai multe despre:   judete,   soferi