Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Auto Giganţii Daimler, BMW şi Volkswagen, acuzaţii de formarea unui cartel al emisiilor: Cele 3 riscă amenzi uriaşe

Giganţii Daimler, BMW şi Volkswagen, acuzaţii de formarea unui cartel al emisiilor: Cele 3 riscă amenzi uriaşe

Un articol de: B1.ro - 09 Mar 2019, 21:05
Giganţii Daimler, BMW şi Volkswagen, acuzaţii de formarea unui cartel al emisiilor: Cele 3 riscă amenzi uriaşe Foto: Pixabay Auto

Comisia Europeană acuză giganţii auto Daimler, BMW şi Volkswagen că s-au asociat în cadrul unui cartel pentru a reduce eficienţa sistemelor de filtrare a gazelor de eşapament şi intenţioneată să amendeze acum fiecare constructor în parte cu până la 1 miliard de euro, conform publicaţiei germane der Spiegel.

Mai exact, cei trei constructori sunt acuzaţi că au colaborat pentru a reduce mărimea rezervoarelor pentru soluţia Adblue şi au convenit să nu includă filtre de reducere a particulelor fine pentru vehiculele cu motoare pe benzină. Adblue este o soluţie pe bază de uree, care contribuie la reducerea emisiilor de oxid de nitrogen ale automobilelor diesel, care sunt dăunătoare.

Daimler şi Volkswagen a anunţat că vor colabora cu autorităţile pe această speţă, în timp ce BMW nu a oferit niciun comentariu.

Cooperarea strategică între producătorii auto germani nu este neobişnuită, dar companiile găsite vinovate de încălcarea reglementărilor europene referitoare la formarea cartelurilor riscă amenzi care pot atinge până la 10% din veniturile lor globale.
 

Citeşte mai multe despre:   BMW,   Daimler,   Volkswagen_1