Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Auto Cauciucurile de iarnă și vizitele la atelierele auto, mai scumpe (VIDEO)

Cauciucurile de iarnă și vizitele la atelierele auto, mai scumpe (VIDEO)

Un articol de: B1 TV - 29 Oct 2011, 15:53
Foto: inpolitics.ro Auto

Şi pentru că cererea este mare, cauciucurile de iarnă au fost scumpite. În plus, orice vizită la service ne va costa mai mult. Manopera pentru orice reparaţie devine mai scumpă, cu până la 100 de lei, pentru că o ordonanaţă a Registrului Auto impune noi taxe de autorizare a service-urilor.

Taxele cresc de 10 sau chiar 20 de ori, în funcţie de numărul de mărci, pe care le poate repara un service independent.

Cele mai mari probleme le au patronii serviceurilor auto independente. Ei erau autorizaţi de registrul auto să facă reparaţii pe diverse mărci de maşini dar reprezentanţele producătorilor de maşini contestă calitatea reparaţiilor.

Mai mult i-au convis pe cei de la Registrul Auto să existe câte o autorizare pentru intervenţia pe fiecare marcă auto. Dacă iniţial, la înfiinţarea unui service plăteau 1.000 lei, acum trebuie să mai achite taxe suplimentare pentru fiecare marcă pentru vor să facă reparaţii. Pentru unele mărci, taxa suplimentară poate ajunge şi la 10.000 de lei. Toate aceste costuri suplimentare se vor regăsi în facturile pentru şoferi.

Reprezentanţii Registrului Auto Român au impus noul sistem de acreditare cu taxe suplimetare după ce au constatat că la multe serviceuri se făceau şi reparaţii de mântuială, fără a fi respectate indicaţiile producătorilor auto. Cele mai multe deficienţie apăreau din cauza dotărilor precare. Mai mult, cei de la RAR susţin că acestă nouă reglementare nu va influenţa semnificativ preţul reparaţiilor auto.

Calculele de pe teren sunt altele: în conditiile in care, in medie, un atelier auto efectueaza aproximativ cinci activitati pentru 20 de marci auto, costurile de autorizare ale unui service se ridica la 11.131 lei. Costurile suplimentare vor fi acoperite prin scumpirea reparaţiilor. Astfel, pentru o maşină de clasă medie revizia va costa cu aproximativ 60 de lei mai mult pentru manoperă. Înlocuirea unui parbriz va costa 195 de lei în loc de 130 de lei cât este acum.

Şoferii pretenţioşi vor opta pentru serviceurile de reprezentanţă, dar cei care nu vor să chelştuiască prea mulţi bani cu întreţinrea maşinii este posibil că caute preţuri mici şi deci serviceuri neautorizate. Reprezentanţii serviceurilor independente, care trebuie acum să plătească taxe suplimentare, se tem că vor ajunge în pragul falimentului.

Noul sistem de acreditare şi taxare a atelierelor auto de către RAR a intrat în vigoare la 1 ocotmbrie. Pentru aproximativ 7000 de ateliere auto independente taxele cresc de 10 sau chiar de 20 de ori.

Cauciucurile de iarnă, mai scumpe
Embed:

Citeşte mai multe despre:   iarna,   pret
 
Loading...