Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Auto Cele cinci trucuri care prelungesc viața mașinii tale

Cele cinci trucuri care prelungesc viața mașinii tale

Un articol de: - 01 Mai 2017, 16:47
Cele cinci trucuri care prelungesc viața mașinii tale Foto: 4Tuning Auto

Întreținerea unei mașini poate să fie costisitoare, însă toți cei care conduc ar trebui să știe aceste trucuri simple care te ajută să prelungești viața mașinii, potrivit promotor.ro.

1. Trebuie să fiți răbdător în perioada „rodajului”. Producătorii auto sfătuiesc șoferii ca atunci când își cumpără o maşină, pe o perioadă de cel puţin 1.000 de kilometrii să menajeze maşina. Aici vorbim despre regimul de turaţii al motorului, lucru care se observă în viteza maşinii.

Șoferii trebuie să știe că există posibilitatea ca uleiul să nu ajungă la toate componentele în mişcare. De asemenea se recomandă să fiţi gentili cu pedala de acceleraţie.ALERTĂ ÎN ROMÂNIA! MARE ATENȚIE! HACKERII CER BANI ÎN NUMELE CELEBREI CÂNTĂREȚE, PE INTERNET. MULȚI ROMÂNI ȘI-AU LUAT ȚEAPĂ

2.Carburanţi de calitate, o necesitate. Șoferii trebuie să evite alimentarea maşinii de la benzinării neautoritzate.

Combustibilul mai este amestecat cu diferite „lucruri” care nu ar trebui să se regăsească în „seva” maşinii. În cazul în care observați că o cisternă alimentează rezervoarele staţiei de carburant sfatul producătorilor este să vă întoarceți a doua zi sau să mergeţi la altă benzinărie. Nu mulți șoferi știu că atunci când rezervoarele sunt umplute există riscul ca sedimentele de pe fundul acestora să se pună în mişcare şi să ajungă în rezervorul tău.

3. Nu atârnaţi alte chei alături de cheia de contact a maşinii.

Nu pare cel mai util sfat, însă pe termen lung vă poate ajuta să economisiți niște bani. Asta depinde de mașina pe care o conduceți. Costul poate să fie unul mic, sau foarte mare. Dacă aveți și alte chei pe inelul de contact acest lucru devin o greutate, așadar o forţă suplimentară aplicată butucului de contact. Împreună cu zdruncinăturile din timpul rulajului, greutatea suplimentară poate duce la uzura butucului, iar într-un final la stricarea contactului. 

4. Șoferul trebuie să țină cont de consumul maşinii de la o alimentare la alta.

Nu este un lucru cu care să se preocupe șoferii, însă poate avertiza din timp dacă maşina are o problemă. În cazul în care se înregistrează o creşte a consumului de carburant într-o perioadă de timp, sfatul este să mergeți cu autoturismul la service. Dacă o mică problemă va fi tratată cu indiferenţă aceasta va duce la defecţiuni majore într-un timp foarte scurt.

5. Dacă maşina staţionează pentru o perioadă mai lungă de timp este bine ca această să fie pusă la „conservare”.

Șoferii sunt sfăuiți să facă plinul pentru a preveni apariţia condensului în rezervor. Maşina trebuie spălată, iar apoi dată cu un strat de ceară. Este recomandat să utilizați și prelatele speciale de maşini. Decuplaţi frâna de mână. Este indicat ca maşină să fie ridicată pe cric pentru a evita uzarea cauciucurilor, dar şi a elementelor de suspensie. Şi nu în ultimul rând deconectaţi bornele bateriei. Ideal ar fi dacă aceasta ar putea fi periodic descărcată cu ajutorul unui bec şi încărcată cu un redresor de voltaj scăzut.

Citeşte mai multe despre:   masina,   carburanti