Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Auto COD RUTIER 2018. Poliţia NU îți mai poate lua permisul dacă faci așa ceva. Toți șoferii trebuie să știe asta

COD RUTIER 2018. Poliţia NU îți mai poate lua permisul dacă faci așa ceva. Toți șoferii trebuie să știe asta

Un articol de: - 28 Mar 2018, 08:49
COD RUTIER 2018. Poliţia NU îți mai poate lua permisul dacă faci așa ceva. Toți șoferii trebuie să știe asta Auto

COD RUTIER 2018. Şoferii care acumulează 15 puncte de penalizare se aleg cu suspendarea pentru 30 de zile a dreptului de a conduce o mașină și cu reținerea permisului de conducere.

COD RUTIER 2018. În acest context, se dorește acordarea unor beneficii pentru conducătorii auto care nu acumulează niciun punct de penalizare în decursul unui an calendaristic. Potrivit unui proiect de lege, șoferii aflați în această situație vor primi puncte bonus, astfel încât nu li se va mai suspenda dreptul de a conduce dacă au cumulat 15 puncte de penalizare anul următor, potrivit romaniazi.net. Potrivit inițiatorilor proiectului, în legislația altor state din Uniunea Europeană există deja astfel de prevederi. 

COD RUTIER 2018. Toată lumea știe că dacă șoferii care sunt prinși depășind viteza legală sunt sancționați. Totuși, riscă să fie sancționați și cei care circulă cu o viteză prea mică. 

COD RUTIER 2018. Potrivit Codului rutier, conducerea unui autovehicul în mod nejustificat cu o viteză de cel puţin 10 km/h sub limita minimă obligatorie stabilită pe tronsonul de drum respectiv se pedepseşte cu 2 sau 3 puncte de amendă. De asemenea, pe autostradă, şoferii nu pot circula, nejustificat, cu o viteză mai mică de 50 km/h.

Citeşte mai multe despre:   cod rutier