Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Auto BOMBA din Codul Rutier EXPLODEAZĂ: Pietonii români vor fi AMENDAȚI cu sume cuprinse între 290 și 435 de lei!

BOMBA din Codul Rutier EXPLODEAZĂ: Pietonii români vor fi AMENDAȚI cu sume cuprinse între 290 și 435 de lei!

Un articol de: B1.ro - 14 Iul 2019, 12:36
Foto: pixabay.com Auto

Noul Cod Rutier vine cu prevederi care îi privesc inclusiv pe pietoni.
Aceștia trebuie să ştie că sunt obligați, atunci când sunt în trafic, să circule pe trotuare sau, dacă acestea nu sunt disponibile în respectiva zonă, să circule pe acostament, adică pe marginea drumului. 

LACRIMI AMARE ÎN SHOWBIZ! DIN PĂCATE, MIHAI CONSTANTINESCU... MEDICUL MONICA POP TOCMAI A CONFIRMAT ANUNȚUL TRIST (GALERIE FOTO)

De asemenea, lor le este interzisă circulația pe pistele de biciclete şi pe autostradă.

TRAGEDIE ÎN SHOWBIZ: FLORIN PASTRAMĂ A ANULAT NUNTA! A FĂCUT INFARCT! DIN NEFERICIRE, BRIGITTE... (GALERIE FOTO)

Mai mult, pietonii pot traversa un drum doar atunci când semaforul pentru ei este de culoare verde. Când culoarea verde a semaforului devine intermitentă înseamnă că semaforul urmează să afișeze semnalul roșu, iar pietonii trebuie să grăbească trecerea și, dacă drumul are un refugiu central sau un spațiu pe unde nu circulă mașinile, pietonii trebuie să aștepte acolo schimbarea culorii semnalului semaforului.

DEZVĂLUIRI ȘOC DESPRE ANDREEA MARIN. ESTE VORBA DESPRE SINUCIDERE (GALERIE FOTO)

Românii mai trebuie să știe că nu au voie să traverseze atunci când semnalul de culoare verde al semaforului este intermitent sau atunci când semaforul afişează culoare roșie.

Pietonilor le este interzis să traverseze atunci când se apropie un vehicul al serviciilor de urgență (poliție, pompieri etc) cu girofarurile și sirena pornite.

Totodată, aceștia nu trebuie să traverseze prin spatele sau fața vehiculelor oprite în stațiile mijloacelor de transport, decât dacă acolo există o trecere de pietoni.

Mai mult, pietonii au și ei, alături de conducătorii auto, obligații legate de semnalizările polițiștilor aflați în intersecții. Astfel, aceștia trebuie să respecte indicațiile polițistului care dirijează circulația și trebuie să traverseze drumul, să grăbească traversarea acestuia sau să se oprească la semnalele polițistului.

Cei care nu respectă aceste reguli vor fi sancţionaţi cu amendă din clasa I de sancțiuni, adică vor primi două sau trei puncte-amendă. Mai exact, ei riscă o amendă cuprinsă între 290 și 435 de lei, scrie romaniatv.net.
 

Citeşte mai multe despre:   Codul rutier
 
 
 
Loading...