Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Auto Modificare de ULTIMĂ ORĂ a Codului Rutier: Ce trebuie să faci URGENT dacă a nins în localitatea ta! Amenzile sunt uriașe!

Modificare de ULTIMĂ ORĂ a Codului Rutier: Ce trebuie să faci URGENT dacă a nins în localitatea ta! Amenzile sunt uriașe!

Un articol de: B1.ro - 20 Noi 2018, 07:39
Modificare de ULTIMĂ ORĂ a Codului Rutier: Ce trebuie să faci URGENT dacă a nins în localitatea ta! Amenzile sunt uriașe! Auto

Codul rutier se anunță mai exigent pentru sezonul de iarnă.

Oprirea neregulamentară poate scoate din buzunarele șoferilor români o sumă cuprinsă între 250 de lei și 275 de lei, iar staționarea este sancționată cu 4-5 puncte-amendă, respectiv 500-625 de lei plus 3 puncte penalizare.

Hotărârea Guvernului cu numărul 965/2016 arată că staționarea vehiculelor pe trotuar este permisă doar în locurile în care există spații speciale semnalizate.

Anul acesta, amenda minimă este cu până la 5 ori mai mare decât cea precedentă, iar amenda maximă este dublă:  „parcarea altor mijloace de transport pe locurile de parcare adaptate, rezervate și semnalizate prin semn internațional pentru persoane cu handicap constituie contravenție și se sancționează cu amendă de la 1.000 lei la 2.000 lei și ridicarea mijlocului de transport de pe locul de parcare respectiv”, scrie stirimondene.fanatik.ro.