Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Auto BOMBA din Codul Rutier: Pietonii riscă amenzi între 290 și 435 de lei dacă fac asta...

BOMBA din Codul Rutier: Pietonii riscă amenzi între 290 și 435 de lei dacă fac asta...

Un articol de: -
Auto

Codul rutier nu reglementează numai circulația vehiculelor, ci și a pietonilor. Aceștia trebuie să respecte anumite reguli atunci când circulă pe drumurile publice.

Pietonii sunt obligați, atunci când sunt în trafic, să circule pe trotuare sau, dacă acestea nu sunt disponibile în respectiva zonă, să circule pe acostament, adică pe marginea, de cele mai multe ori nepavată, a drumului. Lor le este interzisă circulația pe pistele de biciclete care sunt marcate corespunzător și pe autostradă.

Pietonii pot traversa un drum doar atunci când semaforul pentru ei este de culoare verde. Când culoarea verde a semaforului devine intermitentă înseamnă că semaforul urmează să afișeze semnalul roșu, iar pietonii trebuie să grăbească trecerea și, dacă drumul are un refugiu central sau un spațiu pe unde nu circulă mașinile, pietonii trebuie să aștepte acolo schimbarea culorii semnalului semaforului.

O altă situație în care pietonilor le este interzisă traversarea este atunci când se apropie un vehicul al serviciilor de urgență (poliție, pompieri etc) cu girofarurile și sirena pornite.

Pietonii care nu respectă regulile de circulație pe drumurile publice vor fi sancționați cu amenzi din clasa I de sancțiuni, adică vor primi două sau trei puncte-amendă. În condițiile în care punctul-amendă are valoarea, în acest an, de 145 de lei, amenzile pe care le pot primi pietonii care ignoră regulile de circulație sunt cuprinse între 290 și 435 de lei, scrie avocatnet.ro.

 
 
 
Loading...