Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Auto Modificare DRASTICĂ a Codului Rutier: Rămâi fără permis pe loc dacă ai una din ACESTE boli! Vezi lista afecţiunilor

Modificare DRASTICĂ a Codului Rutier: Rămâi fără permis pe loc dacă ai una din ACESTE boli! Vezi lista afecţiunilor

Un articol de: B1.ro - 04 Dec 2018, 12:46
Modificare DRASTICĂ a Codului Rutier: Rămâi fără permis pe loc dacă ai una din ACESTE boli! Vezi lista afecţiunilor Foto: Politia Romana / Facebook Auto

Veşti teribile pentru şoferii români! Camera Deputaţilor tocmai a aprobat o lege care ar putea să lase fără permis mii de conducători auto.
Noile prevederi stabilesc că doctorii sunt obligaţi să îi trimită la consultaţii de specialitate pe toţi cei care au afecţiuni incompatibile cu şofatul. În această categorie intră şi şoferii care iau medicamente puternice, anunţă stirileprotv.ro.

Astfel, la un control de specialitate vor trebui să ajungă şoferii care au afecţiuni cardiovasculare, neurologice, renale, dar şi cei care au diabet ori iau sedative.

"În primul rând sunt bolile care nu permit să aibă o bună vedere, să distingă culorile şi să aprecieze distanţa. În al doilea rând sunt bolile care merg cu coordonare dificilă a mişcărilor, de la accidentele vasculare cerebrale, neuroinfecțiile, formele de epilepsie necompensate. Mai sunt şi tratamente medicamentoase care scad atenţia", a explicat Adela Golea, purtător de cuvânt Spitalul Judeţean Cluj.

Din momentul în care au primit biletul de trimitere, pacienţii au la dispoziţie 3 zile să meargă la specialist.
La rândul lor, specialiştii au la dispoziţie o zi să anunţe la poliţie rezultatul examinării, adică dacă şoferul este sau nu apt să mai conducă.

În cazul în care a trecut o lună şi pacientul nu a fost la specialist, este raportat automat de către primul medic şi rămâne fără permis.

"În baza biletului de trimitere, în termen de 3 zile lucrătoare de la comunicarea acestuia, persoana care posedă permis de conducere este obligată să se prezinte la unitatea de asistenţă medicală autorizată pentru a efectua examinarea medicală de specialitate", stabileşte noua lege.

Medicii care nu îi raportează pe şoferii inapţi medical să conducă vor fi amendaţi.
 

Citeşte mai multe despre:   Codul Rutier,   Camera Deputatilor