Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Auto Noul Cod Rutier BLOCHEAZĂ România: ACESTA e gestul pentru care mii de șoferi riscă de acum AMENZI URIAŞE!

Noul Cod Rutier BLOCHEAZĂ România: ACESTA e gestul pentru care mii de șoferi riscă de acum AMENZI URIAŞE!

Un articol de: B1.ro - 03 Dec 2018, 07:19
Noul Cod Rutier BLOCHEAZĂ România: ACESTA e gestul pentru care mii de șoferi riscă de acum AMENZI URIAŞE! Auto

Noul Cod Rutier vine cu veşti teribile pentru şoferii indisciplinaţi. Astfel, potrivit noilor prevederi, cei care vor lipi pe geamurile maşinilor diverse accesorii care pot reduce vizibilitatea la volan riscă amenzi uriaşe.
Mai exact, acestea pot urca şi până la 3.000 de lei.

Legea stabileşte că “aplicarea de afişe, reclame publicitare, înscrisuri sau accesorii pe parbriz, lunetă sau geamurile laterale care restrâng sau estompează vizibilitatea” reprezintă o contravenţie încadrată în clasa a IV-a de sancţiuni.

În condiţiile în care clasa a IV-a de sancţiuni prevede aplicarea unei amenzi cuprinse între nouă şi 20 de puncte-amendă, iar punctul-amendă are valoarea, în 2018, de 145 de lei, persoanele fizice care aplică diverse obiecte pe suprafaţa geamurilor sau în dreptul acestora pot fi amendate cu sume cuprinse între 1.305 şi 2.900 de lei.

Totodată, reprezintă contravenţie şi este sancţionată tot cu amendă de până la 2.900 de lei şi “aplicarea tratamentelor chimice sau a foliilor pe parbriz, lunetă sau pe geamurile laterale”. 
 

Citeşte mai multe despre:   Codul Rutier