Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Auto ȘOC! BOMBA din Codul Rutier a explodat: Șoferii români, AMENDAȚI cu sume cuprinse între 290 și 435 de lei!

ȘOC! BOMBA din Codul Rutier a explodat: Șoferii români, AMENDAȚI cu sume cuprinse între 290 și 435 de lei!

Un articol de: B1.ro - 24 Mai 2019, 08:24
Foto: pixabay.com Auto

Codul rutier conține prevederi care ne afectează pe toți, nu doar pe șoferi.
Astfel, pietonii trebuie să ştie că sunt obligați, atunci când sunt în trafic, să circule pe trotuare sau, dacă acestea nu sunt disponibile în respectiva zonă, să circule pe acostament, adică pe marginea, de cele mai multe ori nepavată, a drumului. 

BOMBĂ ÎN ROMÂNIA! ELODIA, GĂSITĂ ÎN CONGELATORUL LUI CIOACĂ!? LA ASTA NU SE AȘTEPTA NIMENI

Mai mult, pietonii trebuie să fie conțtienți că le este interzisă circulația pe pistele de biciclete şi pe autostradă.

LOVITURĂ PENTRU BORCEA! A AFLAT CE FACE VALENTINA PELINEL ÎN ABSENȚA SA! NEBUNIE LA ÎNCHISOARE (GALERIE FOTO)

Totodată, pietonii pot traversa un drum doar atunci când semaforul pentru ei este de culoare verde. Când culoarea verde a semaforului devine intermitentă înseamnă că semaforul urmează să afișeze semnalul roșu, iar pietonii trebuie să grăbească trecerea și, dacă drumul are un refugiu central sau un spațiu pe unde nu circulă mașinile, pietonii trebuie să aștepte acolo schimbarea culorii semnalului semaforului.

DOLIU LA ANTENA 1! VESTEA MORȚII I-A ÎNTRISTAT PE TOȚI! AU OPRIT FILMĂRILE!

Pietonii nu au voie să traverseze atunci când semnalul de culoare verde al semaforului este intermitent sau atunci când semaforul afişează culoare roșie.

De asemenea, lor le este interzis să traverseze atunci când se apropie un vehicul al serviciilor de urgență (poliție, pompieri, etc.) cu girofarurile și sirena pornite.

Pietonii nu trebuie să traverseze prin spatele sau fața vehiculelor oprite în stațiile mijloacelor de transport, decât dacă acolo există o trecere de pietoni.

Mai mult, pietonii au și ei, alături de conducătorii auto, obligații legate de semnalizările polițiștilor aflați în intersecții. 

Cei care nu respectă aceste reguli vor fi sancţionaţi cu amendă din clasa I de sancțiuni, adică vor primi două sau trei puncte-amendă. Mai exact, ei riscă o amendă cuprinsă între 290 și 435 de lei, potrivit romaniatv.net.
 

Citeşte mai multe despre:   Codul Rutier