Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Auto Schimbare BOMBĂ în Codul Rutier: Ce se întâmplă cu cauciucurile de iarnă începând din acest an

Schimbare BOMBĂ în Codul Rutier: Ce se întâmplă cu cauciucurile de iarnă începând din acest an

Un articol de: B1.ro - 26 Oct 2018, 07:23
Schimbare BOMBĂ în Codul Rutier: Ce se întâmplă cu cauciucurile de iarnă începând din acest an Auto

Iarna nu este departe, iar şoferii trebuie să fie conştienţi că, potrivit Codului Rutier, sunt obligaţi să-și echipeze mașinile cu anvelope de iarnă. 
Pedepsele pentru cei care nu respectă aceste prevederi sunt pasibili de sancţiuni drastice. Ei riscă să plătească amenzi cuprinse între 1.305 și 2.900 de lei sau reținerea certificatului de înmatriculare. 

Codul Rutier interzice circulaţia autovehiculelor pe drumurile publice acoperite cu zăpadă, gheaţă sau polei, fără ca acestea să fie dotate cu anvelope de iarnă. 
Cele mai potrivite cauciucuri de iarnă pentru autoturismele mici și medii au dimensiunile 195/65/R15, scrie a1.ro.

Şoferii care au deja anvelope se pot adresa unui service autorizat pentru montarea lor. În funcție de dificultatea montării unui set de cauciucuri de iarnă, prețul începe de la 20 lei pentru fiecare anvelopă.

Este de preferat evitarea achiziționării unor anvelope second-hand, deoarece acestea vin cu o serie de riscuri: vechime, grad de uzură sau umflături, care le pot reduce drastic ”viața”.
Prețul unor cauciucuri de iarnă noi, cu dimensiunile 185/65/R15, variază de la 170 la 300 de lei, în timp ce pentru un pneu cu dimensiunile 205/50/R16 şoferii trebuie să scoată din buzuar o sumă cuprinsă între 190 și 500 de lei. Sumele sunt pentru o singură bucată. 

Citeşte mai multe despre:   Codul Rutier