Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Auto ALERTĂ printre TOŢI ŞOFERII români: Noua lege îi sancționează DUR! Singura modalitate de a scapa de AMENDĂ

ALERTĂ printre TOŢI ŞOFERII români: Noua lege îi sancționează DUR! Singura modalitate de a scapa de AMENDĂ

Un articol de: B1.ro - 11 Iul 2018, 07:34
ALERTĂ printre TOŢI ŞOFERII români: Noua lege îi sancționează DUR! Singura modalitate de a scapa de AMENDĂ Foto: Politia Romana / Facebook Auto

Mai este loc pentru îmbunătăţirea legislaţiei rutiere, în contextul în care siguranţa pe şoselele din România nu este una grozavă. 
În acest sens, un poliţist din judeţul Constanţa a propus ca şoferii care încalcă legea să poată fi sancţionaţi chiar dacă au fost surprinşi de alte camere de luat vederi faţă de cele omologate ale oamenilor legii. 

Ideea acestuia a fost luată în calcul de mai mulţi parlamentari, care intenţionează acum să propună un proiect de lege în acest sens. 

„Este de notorietate că cele mai multe contravenţii sunt făcute de conducătorii auto, iar eu ca poliţist nu pot lua măsuri, în baza legislaţiei actuale, dacă nu există înregistrări cu un aparat omogolat al Poliţiei Române. Din câte ştiu, în alte ţări, precum Marea Britanie, există un site al poliţiei unde conducătorii auto încarcă astfel de filmări şi în peste 90% din cazuri se aplică sancţiuni”, a declarat, pentru cugetliber.ro, agent şef adjunct Dan Georgescu, membru al Sindicatului Naţional al Poliţiştilor din România. 

Articolul 109 din Codul Rutier prevede că aplicarea sancţiunilor şi constatarea acestora se fac doar de către poliţistul rutier, prin mijloace tehnice omologate. Aşa se face că mulţi dintre conducătorii auto care au încălcat legislaţia rutieră reuşesc să scape basma curată, prevalându-se de textul respectivului articol.

„La art. 109, se introduce alineatul 2, ind.1: Constatarea contravențiilor, cu excepția celor care sancționează depășirea vitezei legale, se poate face și cu ajutorul mijloacelor tehnice ale participanților la trafic, chiar dacă nu sunt certificate și omologate, dacă cu ajutorul acestora se pot determina cu precizie locul, data și ora comiterii contravenției, precum și vizionarea cu claritate a plăcuțelor cu nr. de înmatriculare, marca, modelul și culoarea vehiculului care face obiectul contravenției”, mai afirmă Dan Georgescu despre cum ar arăta completarea articolului din Codul Rutier.


 

Citeşte mai multe despre:   Dan Georgescu,   Codul Rutier