Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Auto Schimbare MAJORĂ a Codului rutier: Metoda ușoară prin care poliția îi poate acum AMENDA pe șoferii români

Schimbare MAJORĂ a Codului rutier: Metoda ușoară prin care poliția îi poate acum AMENDA pe șoferii români

Un articol de: B1.ro - 01 Aug 2018, 07:57
Schimbare MAJORĂ a Codului rutier: Metoda ușoară prin care poliția îi poate acum AMENDA pe șoferii români Auto

Se preconizează schimbări majore în Codul Rutier.

De acum înainte, poliţiştii ar putea să îi amendeze pe şoferii din ţara noastră printr-o metodă extrem de simplă.

Un poliţist din judeţul Constanţa a propus ca şoferii care încalcă legea să poată fi sancţionaţi chiar dacă au fost surprinşi de alte camere de luat vederi faţă de cele omologate ale oamenilor legii. 
„Este de notorietate că cele mai multe contravenţii sunt făcute de conducătorii auto, iar eu ca poliţist nu pot lua măsuri, în baza legislaţiei actuale, dacă nu există înregistrări cu un aparat omogolat al Poliţiei Române. Din câte ştiu, în alte ţări, precum Marea Britanie, există un site al poliţiei unde conducătorii auto încarcă astfel de filmări şi în peste 90% din cazuri se aplică sancţiuni”, a declarat agent şef adjunct Dan Georgescu, membru al Sindicatului Naţional al Poliţiştilor din România, potrivit cugetliber.ro.

Ideea sa a ajuns la urechile unui grup de parlamentari care vor acum vor să propună un proiect de lege.    
Articolul 109 din Codul Rutier prevede că aplicarea sancţiunilor şi constatarea acestora se fac doar de către poliţistul rutier, prin mijloace tehnice omologate. 
Aşa se face că mulţi dintre conducătorii auto care au încălcat legislaţia rutieră se prevalează de acest articol şi reuşesc să scape.

„La art. 109, se introduce alineatul 2, ind.1: Constatarea contravențiilor, cu excepția celor care sancționează depășirea vitezei legale, se poate face și cu ajutorul mijloacelor tehnice ale participanților la trafic, chiar dacă nu sunt certificate și omologate, dacă cu ajutorul acestora se pot determina cu precizie locul, data și ora comiterii contravenției, precum și vizionarea cu claritate a plăcuțelor cu nr. de înmatriculare, marca, modelul și culoarea vehiculului care face obiectul contravenției”, mai afirmă Dan Georgescu despre cum ar arăta completarea articolului din Codul Rutier.

Citeşte mai multe despre:   Dan Georgescu,   Stiri Constanta,   Codul Rutier