Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Auto Informație BOMBĂ din noul Cod Rutier: Ce ALEGERE trebuie să facă de AZI șoferii români!

Informație BOMBĂ din noul Cod Rutier: Ce ALEGERE trebuie să facă de AZI șoferii români!

Un articol de: B1.ro - 15 Sep 2019, 13:12
Foto: Politia Romana / Facebook Auto

Se anunță noi modificări în legislația rutieră.

ADIO, MIOARA ROMAN! DIN PĂCATE A CEDAT! OANA ROMAN A FĂCUT ANUNȚUL ÎN LACRIMI

Potrivit unei propuneri adoptate de ambele camere ale Parlamentului, restricția de a conduce timp de 15 zile cu dovada, în cazul în care permisul de conducere a fost suspendat, va fi eliminată din Codul rutier.

LACRIMI AMARE ÎN SHOWBIZ! OANA LIS A FĂCUT ANUNȚUL CUMPLIT! ‘VĂ ANUNȚ CU DURERE ÎN SUFLET…’

Astfel, șoferii români vor avea posibilitatea de a alege și de a folosi dovada înlocuitoare timp de mai puține zile, pentru a-şi recupera permisul mai repede.

IMAGINI BOMBĂ CU O VEDETĂ DIN ROMÂNIA! BĂRBAȚII AU RĂMAS ȘOCAȚII CÂND AU VĂZUT-O GOALĂ

Conform inițiatorilor proiectului, perioada pentru care se eliberează dovada de conducere trebuie să fie flexibilă, lăsând la alegerea persoanei în cauză să decidă dacă va folosi acest document timp de 15 zile sau dacă va decide că perioada de suspendare va curge exact din ziua în care i s-a ridicat permisul, urmând ca în 30 de zile să înceapă demersurile pentru redobândirea carnetului de conducere.

Conducătorul auto poate depune dovada înlocuitoare a permisului de conducere la poliția rutieră în orice zi din momentul eliberării, până la a 15-a zi de valabilitate a dovezii înlocuitoare, scrie a1.ro.

Legea actuală prevede ca în cazul unei sancțiuni care suspendă permisul de conducere, indiferent că este vorba despre o perioadă de 30, 60 sau de 90 de zile, agentul de poliție care încheie procesul verbal de constatare, eliberează și dovada înlocuitoare permisului, cu sau fără drept de circulație, după caz. Dovada este valabilă obligatoriu 15 zile.
 

Citeşte mai multe despre:   Codul rutier
 
 
Loading...