Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Auto AI DEPĂȘIT VITEZA LEGALĂ? Vestea BOMBĂ din noul Cod Rutier: Urmează să primești deja AMENDA acasă...

AI DEPĂȘIT VITEZA LEGALĂ? Vestea BOMBĂ din noul Cod Rutier: Urmează să primești deja AMENDA acasă...

Un articol de: B1.ro - 20 Iun 2019, 08:44
AI DEPĂȘIT VITEZA LEGALĂ? Vestea BOMBĂ din noul Cod Rutier: Urmează să primești deja AMENDA acasă... Foto: Politia Romana / Facebook Auto

Se anunță noi modificări în legislația rutieră.
Comisiile de specialitate din Camera Deputaţilor au avizat favorabil proiectul de lege pentru modificarea art. 109 din Codul Rutier.

LACRIMI AMARE ÎN MUZICA POPULARĂ PENTRU SOFIA VICOVEANCA! ANUNȚUL A ÎNTRISTAT TOATĂ ROMÂNIA

Conform modificărilor adoptate, „maşinile de poliţie cu radar sau poliţistul cu radar de tip pistol trebuie presemnalizaţi cu un panou afişat cu 500-1.000 de metri înainte pe sensul de mers”.

PROFEȚIA ANULUI: CARMEN HARRA DEZVĂLUIE CINE VA FI VIITORUL PREȘEDINTE AL ȚĂRII! NIMENI NU S-AR FI GÂNDIT LA... (GALERIE FOTO)

Totodată, panoul care atenţionează existenţa unui radar se montează de către administratorul drumului, la solicitarea poliţistului.

SCANDAL LA MORMÂNTUL LUI RĂZVAN CIOBANU! IULIA ALBU S-A PĂRUIT CU CĂTĂLIN BOTEZATU! FANII ȘI-AU FĂCUT CRUCE (GALERIE FOTO)

Pe lângă faptul că maşinile de poliţie trebuie să fie inscripţionate cu însemnele Poliţiei Române, potrivit unei completări aduse amendamentului, acestea trebuie să fie poziţionate vizibil.

Comisiile au mai decis că dispozitivele radar de tip pistol nu pot fi folosite la mai mult de zece metri de maşina de poliţie, informează digi24.ro.

Proiectul lege a fost iniţiat de către deputatul PNL Florin Roman, iar cu propuneri de modificări au contribuit şi parlamentari ai PSD şi UDMR.

„Iar o să sară deontologii de doi metri. Raport final pe proiectul de lege privind interzicerea radarelor ilegale. Nu a radarelor legale. Acestea trebuie semnalizate aşa cum se întâmplă în toată lumea civilizată şi unde implementarea legilor similare a dus la scăderea numărului de victime din accidente rutiere. Avem mulţi decedaţi pe şosele în primul rând că avem drumuri proaste. Apoi neatenţia la volan şi consumul de alcool. Ceea ce este în prezent nu e în regulă. Prevenţia trebuie să devină prioritară! Acolo unde sunt machete cu maşini de poliţie, numărul accidentelor soldate cu victime scade. În paralel au crescut amenzile pentru cei care nu respectă regulile în trafic!”, a scris Florin Roman, pe Facebook.
 

Au adoptat un băiat de 14 ani, dar, când l-au controlat, au aflat cu ce monstru trăiau în casă. Era, de fapt...

Citeşte mai multe despre:   Codul Rutier,   Florin Roman