Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Auto Noua BOMBĂ din Codul Rutier: Ce ALEGERE trebuie să facă de AZI șoferii români!

Noua BOMBĂ din Codul Rutier: Ce ALEGERE trebuie să facă de AZI șoferii români!

Un articol de: B1.ro - 05 Dec 2018, 07:28
Noua BOMBĂ din Codul Rutier: Ce ALEGERE trebuie să facă de AZI șoferii români! Foto: Politia Romana / Facebook Auto

Modificare importantă în Codul rutier! Șoferii români vor avea dreptul începând de acum să face o alegere fără precedent.
Potrivit unei propuneri legislative ce a trecut de ambele Camere ale Parlamentului, restricția de a conduce timp de 15 zile cu dovada, în cazul în care permisul de conducere a fost suspendat, va fi eliminată din Codul rutier.

Astfel, șoferii vor avea posibilitatea de a alege și de a folosi dovada înlocuitoare timp de mai puține zile, pentru a-şi putea recupera permisul mai repede, anunţă a1.ro.

REPEDE CLICK AICI: MARIANA MOCULESCU A COMIS-O DIN NOU! COMPLET DEZBRĂCATĂ, A FOST POZATĂ CÂND...

Conform expunerii de motive a actului normativ, perioada pentru care se eliberează dovada de conducere trebuie să fie flexibilă, lăsând la alegerea persoanei în cauză să decidă dacă va folosi acest document timp de 15 zile sau dacă va decide că perioada de suspendare va curge exact din ziua în care i s-a ridicat permisul, urmând ca în 30 de zile să înceapă demersurile pentru redobândirea carnetului de conducere.

REPEDE CLICK AICI: AU APĂRUT POZELE NECENZURATE CU PROFESOARA INDECENTĂ CARE SE DEZBRĂCA COMPLET (FOTO HOT)

Conducătorul auto poate depune dovada înlocuitoare a permisului de conducere la poliția rutieră în orice zi din momentul eliberării, până la a 15-a zi de valabilitate a dovezii înlocuitoare.

REPEDE CLICK AICI: ANDRA ȘI VICTORIA, FILMATE GOALE COMPLET ALĂTURI DE PEPE! BOMBA MONDENĂ A ANULUI - POZE NECENZURATE !!!

În cazul suspendării permisului de conducere pentru o perioadă determinată, cu eliberarea unei dovezi înlocuitoare cu drept de conducere pentru 15 zile, suspendarea exercitării dreptului de a conduce vehicule începe în cazurile: din momentul expirării termenului de valabilitate a dovezii înlocuitoare sau din momentul depunerii dovezii înlocuitoare de către conducătorul auto la oricare unitate de poliție în una din zilele din intervalul perioadei de valabilitate a acesteia.

Legislaţia actuală stabileşte că în cazul unei sancțiuni care suspendă permisul de conducere, indiferent că este vorba despre o perioadă de 30, 60 sau de 90 de zile, agentul de poliție care încheie procesul verbal de constatare, eliberează și dovada înlocuitoare permisului, cu sau fără drept de circulație, după caz. Dovada este valabilă obligatoriu 15 zile.Au adoptat un băiat de 14 ani, dar, când l-au controlat, au aflat cu ce monstru trăiau în casă. Era, de fapt...

Citeşte mai multe despre:   Codul Rutier