Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Auto Schimbare RADICALĂ a Codului Rutier începând chiar din aceste zile: TOŢI șoferii români sunt DIRECT AFECTAŢI

Schimbare RADICALĂ a Codului Rutier începând chiar din aceste zile: TOŢI șoferii români sunt DIRECT AFECTAŢI

Un articol de: B1.ro - 23 Oct 2018, 07:23
Schimbare RADICALĂ a Codului Rutier începând chiar din aceste zile: TOŢI șoferii români sunt DIRECT AFECTAŢI Foto: Politia Romana / Facebook Auto

Schimbări majore în legislaţia rutieră! Toţi şoferii români trebuie să ştie că de la începutul lunii octombrie a intrat în vigoare o prevedere care le permite să plătească amenzile contravenţionale la jumătate din minimul prevăzut de lege în termen de 15 zile de la data înmânării sau comunicării procesului-verbal, în loc de 48 de ore. 

Modificările mai prevăd că amenzile nu vor mai putea fi plătite pe loc poliţistului care le aplică.

"Cu alte cuvinte, dacă agentul constatator vă aplică o amendă de 200 de lei, iar minimul prevăzut de lege este 100 de lei, dumneavoastră veţi putea achita în termen de 15 zile calendaristice doar 50 de lei. Şi tot de astăzi, amenzile nu mai pot fi achitate direct la poliţist... eliminăm, astfel, orice schimb de bani între cetăţean şi poliţist!", a anunţat Ministerul Afacerilor Interne (MAI). 

Potrivit a1.ro, pentru a plăti amenda rutieră la jumătate şoferii trebuie să meargă fie la sucursalele CEC, la Trezorerie, la casieriile autorităţilor administraţiei publice locale, online sau pe ghiseul.ro.

Citeşte mai multe despre:   Codul Rutier