Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Auto Compania de ride-sharing Uber a anunțat noi măsuri împotriva infectării cu COVID-19, menite să protejeze pasagerii și șoferii în timpul curselor. Ce vei fi obligat să faci atunci când călătorești

Compania de ride-sharing Uber a anunțat noi măsuri împotriva infectării cu COVID-19, menite să protejeze pasagerii și șoferii în timpul curselor. Ce vei fi obligat să faci atunci când călătorești

Un articol de: Beatris Ionita - 14 Mai 2020, 10:46
Compania de ride-sharing Uber a anunțat noi măsuri împotriva infectării cu COVID-19, menite să protejeze pasagerii și șoferii în timpul curselor. Ce vei fi obligat să faci atunci când călătorești Auto

Ca multe alte lucruri care s-au schimbat de la izbucnirea pandemiei de coronavirus, și călătoriile cu mașinile comapniilor de ride-sharing trec printr-o transformarea fără precedent.

Compania Uber a anunțat că plănuiește să adopte un nou regulament prin care să asigure siguranța împotriva infectării cu noul coronavirus atât a pasagerilor, cât și a șoferilor, în urma relaxarii restricțiilor și anticipării unui număr mare de persoane care vor dori să apeleze la acest serviciu de transport.

 

Nimeni nu circulă fără mască de protecție

 

Astfel, șoferii de la Uber vor fi nevoiți să încarce un selfie în aplicație înainte de a începe să transporte pasageri, pentru a demonstra că poartă mască de protecție.  Alte cerințe includ confirmarea că nu au simptomele specifice infecției cu COVID-19, igienizarea vehiculului  în mod regulat și spălatul pe mâini.

De asemenea, clienții vor fi obligați să poarte o mască de protecție înainte de a se urca în mașină, fără a fi nevoiți să confirme acest lucru printr-o fotografie. Sarcina de a verifica că pasagerii se conformează revine șoferului.

Aceaste măsuri vin în urma relaxarii restricțiilor și anticipării unui număr mare de persoane care vor dori să apeleze la acest serviciu de transport.

În plus, călătorilor care observă că șoferul nu poartă mască, li se recomandă să nu urce în mașină și să anuleze cursa, iar compania promite că nu vor exista penalizăril, scrie cnn.com. 

 

Purtarea măștii, inclusă în feed back-ul oferit atât de șoferul cât și de client

 

La încheierea cursei, pe lângă ratingul care se acordă în mod normal, feedback-ul va cuprinde și o întrebare care să confirme purtarea măștii, iar dacă se constată că aceeași persoană, fie pasager sau șofer, a încălcat regula de mai multe ori, acesteia i-ar putea fi blocat accesul la platformă.

De asemenea, numărul maxim permis de pasageri în mașină va fi de 3 în loc de 4, în timp ce li se recomandă să nu ocupe scaunul din față și să nu deschidă geamurile.

Noile reglemăntări urmează să fie aplicate în țări din SUA, Canada, India, Europa și America Latină.

 

 

Uber are deja un sistem prin  identificare biometrică a șoferilor 

 

 

Sistemul, deja disponibil va facilita punerea în aplicare a noii politici, menționând că selfie-ul cu mască nu înlocuiește verificarea ID-ului. În unele cazuri, șoferii vor fi nevoiți să încarce un selfie fără mască, urmat de un selfie cu mască.

 

 

În ciuda faptului că se ridică unele restricții, pandemia continuă să facă victime

 

Pandemia de coronavirus continuă să se extindă la nivel mondial și afectează, în acest moment, 213 state și teritorii de pe Glob. La ora redactării acestei știri, peste 4,4 milioane de oameni din toată lumea sunt infectați cu COVID-19, aproape 46.000 dintre aceștia fiind în stare gravă. Bilanțul global al deceselor a depășit 298.000. În același timp, de la debutul pandemiei, peste 1,6 milioane de pacienți au fost declarați vindecați.

În România, numărul pacienților contaminați cu noul coronavirus a depășit 16.000, iar cel al victimelor a trecut de pragul de 1.000. Totodată, aproape 8.000 de români s-au vindecat, până în acest moment, și au fost externați din unitățile medicale.

Citeşte mai multe despre:   Uber,   Pandemie