Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Auto Noua conducere Nissan intenționează o revizuire a acordului cu Renault

Noua conducere Nissan intenționează o revizuire a acordului cu Renault

Un articol de: B1.ro - 26 Noi 2018, 12:59
Noua conducere Nissan intenționează o revizuire a acordului cu Renault sursă foto: Hepta.ro / ImagineChina / Yang dong Auto

Hiroto Saikawa, directorul executiv al Nissan Motor, și-a exprimat, luni, intenția de a revizui actuala înțelegere pe care compania o are cu Renault, după cum au anunțat surse nipone, relatează EFE.

Potrivit agenției japoneze de știri Kyodo, anunțul a fost făcut în cadrul unei întâlniri cu angajații producătorului de autovehicule. Astfel, Kyodo mai precizează că Saikawa consideră că actuala alianţă cu Renault "nu este una de la egal la egal".

Revizuirea alianței dintre Nissan și Renault a fost luată în calcul ca urmare a unei întâlniri dintre angajați. Ulterior, la o săptămână după ce Carlos Ghosn, președintele Nissan și Renault, a fost reținut la Tokyo pentru presupuse nereguli în ceea ce privește declararea veniturilor sale, intenția a fost anunțată public.

Ghosn (64 de ani) a venit de la Nissan la Renault și a fost principalul artizan al înțelegerii dintre companii, care uneşte de aproximativ două decenii Nissan şi Renault şi căreia, ulterior, i s-a alăturat Mitsubishi, când Nissan a devenit principalul acţionar al acesteia.

În prezent, Renault controlează 43% din acțiunile Nissan Motor, în timp ce firma niponă are numai 15%. Deși Renault are drepturi de vot în Consiliul de Administrație al Nissan Motor, compania japoneză nu le are în cea franceză.

După arestarea lui Ghosn, Hiroto Saikawa a fost numit în fruntea Nissan. „Alianța nu va fi afectată”, a declarat noul director executiv, după reținerea lui Ghosn.
C.A. al Nissan Motor a decis, joi, să mențină „pariul” privind această alianță și a reafirmat necesitatea de „a minimaliza potențialul impact” pe care l-ar putea avea evenimentele recente. 

În acest context, înalții executivi ai Nissan, Renault și Mitsubishi au programată o întâlnire, la Amsterdam, cu scopul de a analiza viitorul alianței.

Citeşte mai multe despre:   Nissan,   Renault