Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Auto Criză pe piața muncii! Firmele de transport din Argeș au ajuns să angajeze șoferi din Pakistan și India!

Criză pe piața muncii! Firmele de transport din Argeș au ajuns să angajeze șoferi din Pakistan și India!

Un articol de: - 21 Mai 2017, 12:40
Criză pe piața muncii! Firmele de transport din Argeș au ajuns să angajeze șoferi din Pakistan și India! Auto

Piața muncii duce lipsă de șoferi profesioniști atât pentru microbuze, cât și pentru tiruri. Drept urmare, firmele de transport din Argeș au ajuns să angajeze șoferi de tir din India și Pakistan.

Argeșul este unul dintre cele mai puternice județe din punct de vedere economic, în care există foarte multe firme de transport de persoane și de marfă. În ciuda companiilor de top la nivel național, nu se găsesc șoferi. Aproape toate firmele au 10 până la 30 de tiruri nefolosite, din lipsă de șoferi buni și serioși, informează proarges.VESTE NEAȘTEPTATĂ în TELEVIZIUNEA DIN ROMÂNIA! CELEBRA PREZENTATOARE TV A FOST ÎNLOCUITĂ DEFINITV! CINE VA PREZENTA EMISIUNEA ÎN LOCUL EI

„Această criză de șoferi se datorează și faptului că munca, deși este una foarte bine plătită, nu este deloc ușoară. O cursă poate dura și o săptămână până la o lună, timp în care nu mai dă pe acasă. Din rațiuni economice, poate lua curse în comunitate fără să se mai întoarcă în țară. Oricum, înțeleg că sunt plătiți foarte bine, unii la kilometru, din păcate rămăne această această criză pe piață. În aceste condiții se pare că există un trend să fie aduși șoferi din India și Pakistan. Așa am informații că sunt astfel de situații și în Argeș, pentru că angajatorii ajung să apeleze la soluții de criză pentru a rezista pe piață” a declarat Nicolae Bădescu, director AJOFM Argeș.

Citeşte mai multe despre:   tir,   sofer,   transport