Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Auto Culoarea asigurărilor Carte Verde, schimbată, începând din 1 iulie 2020

Culoarea asigurărilor Carte Verde, schimbată, începând din 1 iulie 2020

Un articol de: Irina Mina - 26 Mai 2020, 21:43
Culoarea asigurărilor Carte Verde, schimbată, începând din 1 iulie 2020 Auto

Polițele de asigurare Carte Verde, care au rolul de a asigura protecție financiară pentru accidente rutiere produse în afara României, vor fi tipărite, de la 1 iulie, pe hârtie albă în loc de culoarea verde, așa cum este în prezent.

Anunțul a fost făcut de Biroul Asigurătorilor de Autovehicule din România (BAAR), care a mai menționat că decizia de schimbare a culorii este conformă cu reglementările care guvernează Sistemul Carte Verde și polițele încheiate înainte de această dată își păstrează valabilitatea până la expirare.

Mai precis, Consiliul Birourilor, organizația care coordonează activitatea Sistemului Carte Verde, a decis ca fiecare birou național care face parte din sistem să decidă la randul său cu privire la culoarea hârtiei, respective albă și/sau verde, pe care va fi tiparită polița de asigurare Carte Verde începand cu data de 01.07.2020 și să comunice decizia respectivă Consiliului Birourilor și autorităților vizate din țările lor.     SCANDAL MONSTRU PROVOCAT DE CEL MAI CELEBRU CUPLU DIN ROMÂNIA: AM MERS LA POLIŢIE ŞI... (GALERIE FOTO)

În acest context, potrivit anunțului, ”BAAR a informat deja Consiliul Birourilor precum și Autoritatea de Supraveghere Financiara, Inspectoratul General al Poliței de Frontieră și Inspectoratul General al Poliței Rutiere – Direcția Poliței Rutiere cu privire la faptul că, începând cu data de 01.07.2020, societațile de asigurare din România vor utiliza polițe de asigurare Carte Verde, tiparite pe hârtie alba”.

 

BAAR, recomandări șoferilor care doresc să circule cu mașina în străinătate

 

Biroul Asigurătorilor de Autovehicule din România  a subliniat faptul că, la efectuarea unor călătorii cu autovehiculul în străinatăte, în state ale căror Birouri Naționale sunt membre ale sistemului Carte Verde, asigurarea Carte Verde pentru autovehicul este obligatorie și de asemenea este obligatoriu ca asiguratul să aibă asupra sa polița de asigurare tipărită pe suport hartie pentru a putea fi prezentată pentru verificare la solicitarea autorităților cu atribuții de control din țările vizitate, precum poliția de frontieră sau poliția rutieră.

Totodată, BAAR recomandă deținătorilor de vehicule că înainte de plecarea într-o călătorie în afara României să verifice perioada de valabilitate a asigurării Carte Verde pentru ca această perioada să acopere toată durata deplasării.

Totodată, șoferii trebuie să verifice ca polița să fie valabilă în toate țările traversate, respectiv simbolurile acestor țări indicate pe poliță să nu fie barate.  

 

Codul Rutier, modificat de la 1 iulie

 

Totodată, de la 1 iulie va fi modificat și Codul Rutier. Mai exact, autoritățile au luat în calcul noi reguli pentru a obține permisul de conducere, astfel că, persoanele care doresc să ia permisul trebuie să aibă minim zece clase absolvite.

Mai mult, persoanele în vârstă care dețin deja permisul de conducere vor fi nevoite să treacă mai des pe la medic pentru a-și face periodic controale.

Și bicicliștii au fost vizați de modificările Codului Rutier. Aceștia vor fi nevoiți să își doteze bicicletele astfel încât să fie vizibili în trafic atât de șoferi cât și de ceilalți bicicliști sau pietoni. În caz contrar, ei riscă amenzi cuprinse între 870 și 1160 de lei.

 

Examenele pentru permisul de conducere, reluate a două luni de la suspendarea acestora din cauza epidemiei de Covid-19

 

Direcția Regim Permise de Conducere și Înmatriculare a Vehiculelor (DRPCIV) a anunțat că examenele pentru permisele auto se vor relua treptat, după ce acestea au fost sistate în timpul stării de urgență impusă în contextul pandemiei de Covid-19.